Οι κερδισμένοι από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

Θα ωφεληθούν σχεδόν τρία εκατομμύρια φορολογούμενοι - Πόσα γλιτώνουν ιδιωτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι

Must Read

Σχεδόν 3.000.000 φορολογούμενοι θα ωφεληθούν από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης σε μόνιμη βάση από το 2023, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος κατά την εξειδίκευση των μέτρων που πραγματοποίησε χθες το πρωί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2021 η κυβέρνηση είχε προχωρήσει στην απαλλαγή από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, για όσους ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους αγρότες. Σε συνέχεια όσων εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης το βράδυ του Σαββάτου, η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ εξήγησε πως από το 2023 και εφεξής η ειδική εισφορά αλληλεγγύης καταργείται μόνιμα για όλους. Ωφελούμενοι του μέτρου θα είναι μισθωτοί του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, συνταξιούχοι, επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων και αγρότες, όλα τα φυσικά πρόσωπα με ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

Πρώτο παράδειγμα: Συνταξιούχος με συνολικό εισόδημα 22.000 ευρώ από δύο πηγές, 17.000 ευρώ από συντάξεις και 5.000 ευρώ από ενοίκια θα έχει ωφέλεια 276 ευρώ, λόγω κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Δεύτερο παράδειγμα: Μισθωτός του δημόσιου τομέα με συνολικό εισόδημα 24.000 ευρώ μόνο από μισθούς θα έχει ωφέλεια 376 ευρώ, λόγω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Τρίτο παράδειγμα: Μισθωτός του ιδιωτικού τομέα με συνολικό εισόδημα 30.000 ευρώ από δύο πηγές, 24.000 ευρώ από μισθούς και 6.000 από ενοίκια θα έχει ωφέλεια 676 ευρώ ήδη από το τρέχον έτος και για πάντα.

Τέταρτο παράδειγμα: Ελεύθερος επαγγελματίας με συνολικό εισόδημα 35.000 ευρώ από δύο πηγές, 30.000 ευρώ από επιχειρηματική δραστηριότητα και 5.000 ευρώ από μερίσματα θα έχει ωφέλεια 1.001 ευρώ ήδη από το τρέχον έτος και για πάντα.

Απαλλαγή από την καταβολή τέλους επιτηδεύματος

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε και στην απαλλαγή σε μόνιμη βάση από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος των επιτηδευματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων (με ετήσια ακαθάριστα έσοδα έως 2.000.000 ευρώ) που θα αυξάνουν τον μέσο ετήσιο αριθμό των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης κατ’ ελάχιστο για διάστημα τριών μηνών ετησίως. Έφερε μάλιστα ένα παράδειγμα, εξηγώντας πως μια επιχείρηση με ετήσια ακαθάριστα έσοδα 1.000.000 ευρώ, που αυξάνει τον Οκτώβριο του 2022 το προσωπικό πλήρους απασχόλησής της έστω κατά έναν υπάλληλο τον οποίο διατηρεί τουλάχιστον για τρεις μήνες, δικαιούται την απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για το 2022.

Διαβάστε ακόμα:

Μέτρα κατώτερα των προσδοκιών εν μέσω κύματος ακρίβειας!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This