Φορολογική ανάσα για εταιρίες εμπορίας καφέ

Τι θα αλλάξει

Must Read

Τα ποσοστά φυσικής απομείωσης (φύρας) στον φρέσκο καφέ που αποθηκεύεται στις
φορολογικές αποθήκες καθορίζει υπουργική απόφαση, καλύπτοντας ουσιαστικά το νομοθετικό κενό που είχε καταγραφεί κατά τη θέσπιση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τον καφέ.

Με την απόφαση, την οποία υπέγραψε πριν από λίγες ημέρες ο αρμόδιος υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος, το ποσοστό της απόκλισης βάρους που αναγνωρίζεται ανέρχεται σε 1,75% ετησίως, βελτιώνοντας τις φορολογικές διαδικασίες που σχετίζονται με την εμπορία και την αποθήκευση του καφέ από τους εισαγωγείς και τους επεξεργαστές του προϊόντος, Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της Ελληνικής Ένωσης Καφέ, η οποία εκφράζει την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή. Όπως επισημαίνει, στα 6 έτη εφαρμογής του ειδικού φόρου κατανάλωσης οι απώλειες για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην επεξεργασία και τη διακίνηση καφέ στην Ελλάδα υπερέβησαν το 1.500.000 ευρώ λόγω της μη αναγνώρισης ποσοστού απόκλισης στο βάρος του αποθηκευόμενου προϊόντος. Η Ένωση εξηγεί ότι αρκετές από τις εταιρίες επεξεργασίας και εμπορίας έχουν δημιουργήσει φορολογικές αποθήκες και διατηρούν σημαντικές ποσότητες, οι οποίες ενδέχεται να παραμείνουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα έως ότου πουληθούν. Κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης παρατηρείται απώλεια βάρους σε σχέση με την αρχική ποσότητα που εισήχθη στην αποθήκη, λόγω της σταδιακής απώλειας υγρασίας στον ωμό προϊόν, κάτι που αποτελεί μία απολύτως φυσική ιδιότητα ενός φρέσκου αγροτικού προϊόντος όπως είναι ο καφές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This