Προεκλογική η νέα έξοδος στις αγορές

Δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί ακόμα και εντός της ημέρας

Must Read

Εντολή σε έξι οίκους, στις BNP Paribas, Citi, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Τράπεζα Πειραιώς, έδωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) για να προχωρήσουν στην έκδοση νέου 5ετούς ομολόγου.

Πρόκειται για τη δεύτερη έξοδο της χώρας στις αγορές το 2023, καθώς στις 17 Ιανουαρίου ο ΟΔΔΗΧ εξέδωσε 10ετές ομόλογο μέσω του οποίου καλύφθηκε περίπου το 50% του δανειακού προγράμματος για το 2023, ο στόχος του οποίου έχει τοποθετηθεί στα 7 δισ. ευρώ. Δεν αποκλείεται η έξοδος της χώρας στις διεθνείς αγορές να πραγματοποιηθεί ακόμα και εντός της ημέρας, με την αγορά να εκτιμά ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα μπορεί να αντλήσει περί τα 2 δισ. ευρώ. Η ανακοίνωση ήρθε ακριβώς την ημέρα που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ημερομηνία διεξαγωγής της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης, στις 21 Μαΐου.

Με την απόφαση αυτή, πρακτικά ο ΟΔΔΗΧ θα έχει ολοκληρώσει σχεδόν το 80% του φετινού δανειακού προγράμματος. Σύμφωνα με το σκεπτικό του Οργανισμού, από τη στιγμή που είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να στηθεί και δεύτερη κάλπη στις αρχές Ιουλίου και στη συνέχεια ακολουθεί η καλοκαιρινή «ραστώνη» των αγορών, το Ελληνικό Δημόσιο θα απουσίαζε για αρκετό διάστημα από τις αγορές. Γι’ αυτόν το λόγο, σε συνδυασμό με την ανάγκη του ελληνικού χρέους για να «διορθώσει» την καμπύλη των ομολόγων, αποφασίστηκε η νέα έξοδος στις αγορές με ένα 5ετές ομόλογο. Μετά την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ ότι σχεδιάζει νέα έκδοση ομολόγου, η απόδοση του ελληνικού 5ετούς ομολόγου βρέθηκε στο 3,64% και η αντίστοιχη του ελληνικού 10ετούς τίτλου στο 4,2%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This