Επιστροφή φόρου: 270.000 πολίτες και επιχειρήσεις δεν έχουν λάβει χρήματα

Ποιά είναι η αιτία

Must Read

Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που δεν έχουν λάβει ακόμη την επιστροφή φόρου εισοδήματος.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των περιπτώσεων που ακόμη δεν έχουν δει τα χρήματα από την επιστροφή που δικαιούνται, ανέρχεται σε 270.000. Ο λόγος είναι ότι δεν έχουν δηλώσει IBAN στην ΑΑΔΕ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, για 130.000 από αυτούς, οι επιστροφές φόρου έχουν ετοιμαστεί, ωστόσο το μόνο εμπόδιο για να καταβληθούν τα χρήματα είναι η μη δήλωση ΙΒΑΝ. Oι δικαιούχοι έχουν ήδη ενημερωθεί με e-mail ή μήνυμα στον λογαριασμό τους ώστε να δηλώσουν το ΙΒΑΝ τους άμεσα και να πιστωθούν την επιστροφή.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, από τους 307.000 φορολογουμένους που έλαβαν mail, μόλις 35.000 έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ μέχρι στιγμής. «Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τους καλεί, για ακόμα μια φορά,να δηλώσουν το συντομότερο δυνατόν το ΙΒΑΝ, για να λάβουν το ποσό επιστροφής, το οποίο δικαιούνται», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ακόμα ότι ο ΙΒΑΝ δηλώνεται αποκλειστικά στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), στην επιλογή «Μητρώο & Επικοινωνία», με χρήση των κωδικών Taxisnet.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This