Τελειώνει η επιδότηση για τους ηλιακούς – Τι ώρα κλείνει το gov.gr για αίτηση

Τι πρέπει να τσεκάρουν οι δικαιούχοι

Must Read

Με… ημερομηνία λήξης οι αιτήσεις για την επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα στο gov.gr.

Λίγες ώρες απέμειναν για όσους αποφασίσουν να αλλάξουν τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα με ηλιακό. Η πλατφόρμα του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» (allazothermosifona.gov.gr) θα κλείσει σήμερα, Τρίτη 20 Ιουνίου, στις 15:00. Όπως τονίζεται στη σελίδα του προγράμματος, μετά τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα δεν θα γίνονται δεκτές υποβολές αιτήσεων. Αρχικά, η ηλεκτρονική πλατφόρμα είχε ανοίξει ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ, όμως πλέον είναι ανοιχτή για όλους όσους πληρούν τα κριτήρια. To πρόγραμμα επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών θερμοσιφώνων, με νέους σύγχρονης τεχνολογίας ηλιακούς θερμοσίφωνες. Τα ποσά της επιδότησης κυμαίνονται από 510 έως 904 ευρώ, ανάλογα με το εισόδημα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Την επιδότηση αγοράς ενός καινούργιου ηλιακού θερμοσίφωνα σύγχρονης τεχνολογίας
  • Την επιδότηση της δαπάνης για την εκτέλεση αναγκαίων συμπληρωματικών εργασιών αντικατάστασης του παλιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με το νέο ηλιακό (π.χ. κόστος μεταφοράς, εγκατάστασης του νέου ηλιακού θερμοσίφωνα ή απεγκατάστασης του παλαιού θερμοσίφωνα, αναλώσιμα & εξαρτήματα κλπ.)
  • Την υποχρεωτική παράδοση του παλιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα στον έμπορο λιανικής από τον οποίο γίνεται η προμήθεια του νέου ηλιακού θερμοσίφωνα
  • Προσοχή: Γίνονται δεκτοί προς αντικατάσταση παλιοί ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες χωρητικότητας τουλάχιστον 40 λίτρων. Δεν είναι δυνατή η επιδότηση νέου ηλιακού θερμοσίφωνα χωρίς την παράλληλη παράδοση του παλαιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα

Τι πρέπει να τσεκάρετε πριν την επιδότηση

Προκειμένου να είναι δυνατή η επιχορήγηση της αγοράς νέου ηλιακού θερμοσίφωνα, θα πρέπει να πραγματοποιείται απόσυρση προς ανακύκλωση του παλαιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα του ωφελούμενου. Με τη συμμετοχή του, κάθε ωφελούμενος στο Πρόγραμμα δηλώνει τη ρητή αποδοχή της υποχρέωσης παράδοσης του παλαιού Θερμοσίφωνα στον έμπορο λιανικής, από τον οποίο προμηθεύεται και τον επιχορηγούμενο νέο θερμοσίφωνα. Ειδικότερα, επιτρέπεται η επιχορήγηση:

  • Νέου Ηλιακού Θερμοσίφωνα προς αντικατάσταση του Παλαιού Ηλεκτρικού Θερμοσίφωνα, μόνο εφόσον ο παλαιός προς απόσυρση θερμοσίφωνας έχει χωρητικότητα ίση ή μεγαλύτερη των σαράντα (40) λίτρων.
  • Οι προς ανακύκλωση θερμοσίφωνες θα πρέπει να είναι άρτιοι. Επίσης πρέπει πριν την αντικατάστασή τους θα πρέπει να ήταν τοποθετημένοι στην κατοικία η οποία δηλώνεται στην αίτηση χρηματοδότησης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This