Στα «μαχαίρια» Κομισιόν-ΕΚΤ για το σχέδιο φορολόγησης ρωσικών περιουσιών στην Ευρώπη

Αξιωματούχοι της ΕΕ αντιτάχθηκαν στις προειδοποιήσεις της Κριστίν Λαγκάρντ

Must Read

Η χρήση των κερδών από τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, για να δοθεί μέρος τους στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, έχει δημιουργήσει ένταση ανάμεσα στην Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Αξιωματούχοι της ΕΕ αντιτάχθηκαν στις προειδοποιήσεις της προέδρου της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ ότι τα μέτρα κατά των περιουσιακών στοιχείων που υπόκεινται σε κυρώσεις θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ευρωζώνης και τη ρευστότητα του κοινού νομίσματος, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η Κομισιόν από την πλευρά της απέρριψε τα επιχειρήματα της ΕΚΤ, λέγοντας ότι οποιοσδήποτε κίνδυνος εμφανίστηκε και αξιολογήθηκε όταν τα περιουσιακά στοιχεία δεσμεύτηκαν αρχικά τον Φεβρουάριο του 2022 και κανένας από αυτούς δεν πραγματοποιήθηκε.

Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, η επιλογή αυτή δεν επηρεάζει τα ίδια τα περιουσιακά στοιχεία ή τυχόν απαιτήσεις της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας, ούτε επηρεάζει τον ρόλο της ΕΕ στην κατοχή τίτλων.

Η ΕΕ διερευνά επιλογές για τη χρήση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας άνω των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να βοηθήσει την Ουκρανία. Αν και οι Βρυξέλλες εκτίμησαν ότι δεν μπορούσαν να δημεύσουν νόμιμα τα κεφάλαια, αξιωματούχοι της ΕΕ συζητούσαν πώς να χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον τα κέρδη που προέρχονται από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία και να τα στείλουν στην Ουκρανία.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είπε αρχικά ότι θα καταθέσει μια πρόταση αυτό το καλοκαίρι, αλλά η φερόμενη διαφωνία έσπρωξε προς τα πίσω το χρονοδιάγραμμα έως ότου λήξει το καλοκαιρινό διάλειμμα της Επιτροπής», έγραψε το Bloomberg.

Και αναφέρει ότι τα κέρδη από τα «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία θα μπορούσαν να αποφέρουν έως και 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και τίτλους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This