«Φωτιά» η βενζίνη σε κάθε μεγάλη έξοδο εκδρομέων!

Η αμόλυβδη ξεπέρασε εκ νέου το «ψυχολογικό» όριο των 2 ευρώ σε πολλές περιοχές της χώρας - «Βόμβα» στον προϋπολογισμό των διακοπών χιλιάδων οικογενειών, που περίμεναν με αγωνία ολόκληρο τον χρόνο για λίγες ημέρες χαλάρωσης

Συντάκτης: Newsroom

Σε εφιάλτη μετατρέπονται οι καλοκαιρινές διακοπές των αδειούχων, καθώς για ακόμα μία φορά η τιμή της βενζίνης έχει ξεπεράσει σε πολλές περιοχές της χώρας ακόμα και τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ στα νησιά έχει εκτοξευθεί πάνω απ’ αυτό το «ψυχολογικό» αυτό όριο. Αξίζει να σημειωθεί πως η τιμή της απλής αμόλυβδης είχε μειωθεί κοντά στα 1,80 ευρώ το λίτρο τους τελευταίους μήνες, μια τιμή όμως που παραμένει σε εξωπραγματικά επίπεδα για το ελληνικό κόστος διαβίωσης και τους μισθούς των εργαζομένων.

Σήμερα η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης κινείται στα 1,959 ευρώ το λίτρο και στα 1,678 ευρώ για το πετρέλαιο κίνησης, βγάζοντας εκτός προϋπολογισμού τις διακοπές χιλιάδων οικογενειών που περίμεναν με αγωνία ολόκληρο τον χρόνο για λίγες ημέρες χαλάρωσης. Οι περισσότεροι δε είχαν υπολογίσει τις διακοπές τους με βάση τις τιμές των προηγούμενων εβδομάδων, όταν η τιμή της αμόλυβδης κινούνταν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Πέραν από εκείνους που θα μεταβούν σε νησιωτικούς προορισμούς, καταβάλλοντας τεράστια ποσά σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια, υπάρχουν και οι αδειούχοι που ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο προτίμησαν φέτος παραθαλάσσιους προορισμούς στην ενδοχώρα. Δεν υπολόγισαν όμως το γεγονός ότι πριν από κάθε μεγάλη έξοδο οι τιμές της βενζίνης με έναν… μαγικό τρόπο εκτοξεύονται.

Ο ρόλος του πετρελαίου

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η διεθνής τιμή του πετρελαίου τους τελευταίους μήνες δεν παρουσιάζει σημαντικές αποκλίσεις και κινείται στην περιοχή των 80-85 δολαρίων ανά βαρέλι. Ωστόσο, μέσα στον Ιούλιο η τιμή του είχε υποχωρήσει κοντά στα 75 δολάρια, για να καταγράψει ανοδική πορεία και πάλι προς τα 80-85 δολάρια τις τελευταίες ημέρες. Αυτός φαίνεται να είναι (επισήμως) και ο βασικός λόγος που η τιμή της βενζίνης τραβά ξανά την… ανηφόρα.

Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί μία άλλη παράμετρος που έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα για την τιμή των καυσίμων. Ακόμα και την περίοδο κατά την οποία η διεθνής τιμή του brent κινούνταν στα 75 δολάρια το βαρέλι, η μέση πανελλαδική τιμή της βενζίνης στη χώρα μας διαμορφωνόταν στα 1,86 ευρώ το λίτρο, δηλαδή παρέμενε σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Σήμερα με την τιμή του πετρελαίου στα 85 δολάρια το βαρέλι, η μέση τιμή της αμόλυβδης κινείται στα 1,959 ευρώ το λίτρο.

Η βενζίνη και οι μεγάλες έξοδοι των εκδρομέων

Επισήμως, οι ανατιμήσεις στα καύσιμα αποδίδονται στην άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου, που μέσα σε λίγες εβδομάδες ανατιμήθηκε κατά σχεδόν 10-12 δολάρια το βαρέλι. Ωστόσο, οι αυξήσεις προκαλούνται από την ανοδική ζήτηση σε καύσιμα κατά τη θερινή περίοδο, λόγω των πολλών οδικών μετακινήσεων κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Αν κάποιος κοιτάξει τις τιμές των καυσίμων όχι πολύ μακριά, αλλά τον περασμένο Ιούνιο, θα διαπιστώσει ότι η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ήταν σχεδόν αμετάβλητη. Την 1η Ιουνίου ήταν στα 1,867 ευρώ ανά λίτρο, στις 15 Ιουνίου στα 1,877 ευρώ ανά λίτρο και στις 30 Ιουνίου στα 1,864 ευρώ ανά λίτρο.

Ενδιαφέρον έχει ακόμα ένα στοιχείο: σε κάθε μεγάλη έξοδο των εκδρομέων στη χώρα μας η τιμή της βενζίνης είθισται να… ίπταται! Για παράδειγμα, τη Μεγάλη Εβδομάδα η τιμή της αμόλυβδης πωλούνταν (μέση πανελλαδική τιμή) προς 1,94 ευρώ το λίτρο και του diesel προς 1,65 ευρώ. Σχεδόν 10 ημέρες μετά την επιστροφή των εκδρομέων, δηλαδή στο τέλος Απριλίου, η τιμή της βενζίνης έπεσε στα 1,88 ευρώ το λίτρο και του diesel στα 1,597 ευρώ!

Φαίνεται, λοιπόν, πως κατά τις περιόδους των μεγάλων εξόδων των εκδρομέων η αμόλυβδη τραβά… την ανηφόρα, αυξάνοντας το κόστος μεταφοράς των πολιτών και κατ’ επέκταση το κόστος των διακοπών τους.

Για να γίνει πιο κατανοητή αυτή η διαφορά, για μια διαδρομή από την Αθήνα προς την Καλαμάτα (απόσταση 237 χιλιομέτρων) με τη βενζίνη στα 1,94 ευρώ το λίτρο το κόστος ανέρχεται στα 34,53 ευρώ ή στα 69,06 ευρώ με επιστροφή και χωρίς τα διόδια. Με τη βενζίνη στα 1,88 ευρώ για την ίδια ακριβώς διαδρομή το κόστος ανέρχεται στα 33,46 ευρώ ή στα 66,92 ευρώ με επιστροφή, μια διαφορά που αγγίζει τα 3 ευρώ. Σήμερα το κόστος για έναν οδηγό φτάνει στα 35 ευρώ ή τα 70 ευρώ με επιστροφή.

Ωστόσο, αν συγκρίνει κανείς τις τιμές με την περίοδο προ της ενεργειακής και της υγειονομικής κρίσης, θα ανακαλύψει κάτι που αν μη τι άλλο θα πρέπει να προβληματίσει: τον Απρίλιο του 2019 η τιμή του πετρελαίου brent κινούνταν στα 65-68 δολάρια το βαρέλι, δηλαδή σχεδόν 20 δολάρια φθηνότερα. Η τιμή της βενζίνης στη χώρα μας, όμως, άγγιζε τα 1,62-1,63 ευρώ το λίτρο, δηλαδή 30 λεπτά φθηνότερα!

Αν πάρουμε ως παράδειγμα και πάλι τη διαδρομή Αθήνα – Καλαμάτα το κόστος (με την τιμή της βενζίνης του 2019) θα ήταν 29,01 ευρώ ή 58,02 ευρώ με επιστροφή, σχεδόν 11 ευρώ φθηνότερα σε σχέση με σήμερα.

Πόσο κοστίζει το ταξίδι με το αυτοκίνητο

Μία οικογένεια για να πάει από την Αθήνα στα Σύβοτα θα πληρώσει 92 ευρώ για καύσιμα και 35 ευρώ για διόδια, σύνολο 127 ευρώ μόνο για να πάει, με το ποσό να διπλασιάζεται και να ανεβαίνει στα 254 ευρώ, αν υπολογίσουμε και την επιστροφή στη βάση.

Για να ξεκινήσει μία οικογένεια από την Αθήνα και να φτάσει στην Πύλο της Μεσσηνίας θα πρέπει να πληρώσει 70 ευρώ μόνο για καύσιμα και διόδια, ενώ, εάν σε αυτό το ταξίδι προσθέσουν και την επιστροφή, τότε το κόστος ανεβαίνει στα 140 ευρώ.

Για τις διακοπές σε κάποιο νησί, όπως η Λευκάδα, το κόστος των καυσίμων μαζί με τα διόδια είναι 100 ευρώ για απλή μετάβαση, ενώ με την επιστροφή ανέρχεται στα 200 ευρώ. Αν κάποια οικογένεια επιλέξει κάποιον ορεινό προορισμό, όπως το Καρπενήσι, που είναι 3,5 ώρες από την Αθήνα, τότε θα πληρώσει συνολικά 140 ευρώ.

«Φαρμάκι» η βενζίνη στα νησιά

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης βρίσκεται πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο σε 12 νόμους της χώρας, οι περισσότεροι εξ αυτών στη νησιωτική Ελλάδα. Μάλιστα στην περιοχή των Κυκλάδων η φθηνότερη τιμή ξεκινά από τα 2,039 ευρώ και η ακριβότερη αγγίζει τα 2,45 ευρώ στη Μήλο, θυμίζοντας τις εποχές που βρισκόμασταν στην καρδιά της ενεργειακής κρίσης, η οποία όμως έχει εξασθενήσει εδώ και πολλούς μήνες. Η διαφορά ανάμεσα σε αυτήν την τιμή με τη μέση πανελλαδική των 1,948 ευρώ ανά λίτρο φτάνει έως και τα 0,418 ευρώ ανά λίτρο.

Πάνω από τα 2,30 ευρώ το λίτρο θα βρουν οι ταξιδιώτες την αμόλυβδη σε δεκάδες νησιά της χώρας μας, όπως στην Πάτμο (2,369 ευρώ), στη Νίσυρο (2,36 ευρώ), στη Ρόδο (2,335 ευρώ), στη Λέρο και τη Σχοινούσα (2,35 ευρώ), τη Σαντορίνη (2,33 ευρώ), ενώ υπάρχουν πρατήρια σε Φολέγανδρο, Αλόννησο, Σίφνο και Κύθνο, που πωλούν τη βενζίνη πάνω από τα 2,30 ευρώ το λίτρο. Σημειώνεται πως μια ανάσα και απ’ αυτό το «ψυχολογικό» όριο βρίσκονται πρατήρια σε Μύκονο, Αμοργό και Κάσο.

Το… πάρτι των τιμών όμως δεν αφορά μόνο τις νησιωτικές περιοχές, αλλά εκείνες στην ενδοχώρα. Χαρακτηριστικά στον νομό Ευρυτανίας η τιμή της βενζίνης ξεπερνά τα 2 ευρώ το λίτρο, όπως συμβαίνει και στη Φωκίδα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί ακόμα νομοί που η μέση τιμή είναι μερικά λεπτά του ευρώ κάτω από το ψυχολογικό όριο των 2 ευρώ το λίτρο, όπως η Αιτωλοακαρνανία και η Μαγνησία.

Φόροι πάνω από 1 ευρώ το λίτρο

Βασική αιτία της πανάκριβης βενζίνης στη χώρα μας αποτελούν οι υψηλοί φόροι που επιβάλλει το ελληνικό κράτος μέσω του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Είναι χαρακτηριστικό πως για μια τιμή της τάξεως των 1,9350 ευρώ το λίτρο στην αντλία των πρατηρίων, τα 1,09 ευρώ είναι οι φόροι.

Συγκεκριμένα, η τιμή του διυλιστηρίου, δηλαδή η αξία της βενζίνης που πωλούν τα διυλιστήρια, διαμορφώνεται στα 0,7387 ευρώ το λίτρο ή το 38,18% της τελικής τιμής. Από εκεί και πέρα ξεκινούν οι άμεσοι ή έμμεσοι φόροι, που εκτοξεύουν περαιτέρω τις τιμές των καυσίμων. Φόροι, τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις (αποτελούν το 56,37% της τελικής τιμής) ανέρχονται στα 1,0908 ευρώ! Επίσης, στην τελική τιμή προστίθεται και το περιθώριο των εταιριών εμπορίας και πρατηριούχων που αγγίζει τα 0,1055 ευρώ (5,45% της τελικής τιμής).

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ευρωπαϊκή Ενωση απαιτεί από τα κράτη-μέλη να επιβάλλουν ελάχιστο ειδικό φόρο κατανάλωσης 0,36 ευρώ ανά λίτρο στη βενζίνη. Μόνο η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Μάλτα και η Πολωνία τηρούν τον ελάχιστο συντελεστή, ενώ όλες οι άλλες χώρες της Ε.Ε. επιβάλλουν υψηλότερους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στη βενζίνη. Ο χαμηλότερος φόρος στη βενζίνη είναι στην Ουγγαρία, με 0,29 ευρώ ανά λίτρο, καθώς η ουγγρική ισοτιμία καθορίζεται στο εγχώριο νόμισμα, το φιορίνι, με αποτέλεσμα μια μέση τιμή ελαφρώς χαμηλότερη από το ελάχιστο της Ε.Ε. μετά τις διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Οι επόμενες χαμηλότερες ισοτιμίες μετά τις συναλλαγματικές ισοτιμίες είναι η Βουλγαρία, η Μάλτα και η Ρουμανία, καθεμία με 0,36 ευρώ ανά λίτρο.

Η Ολλανδία έχει τον υψηλότερο φόρο βενζίνης στην Ε.Ε., με 0,79 ευρώ ανά λίτρο. Η Ιταλία εφαρμόζει τη δεύτερη υψηλότερη τιμή με 0,73 ευρώ ανά λίτρο, ακολουθούμενη από τη Φινλανδία με 0,72 ευρώ ανά λίτρο.

Η 3η ακριβότερη τιμή στην Ε.Ε. πίσω από Ολλανδία και Δανία!

Η Ελλάδα διαθέτει την 3η ακριβότερη βενζίνη ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., πίσω από την Ολλανδία και τη Δανία, χώρες με πολύ υψηλότερους μισθούς από τη χώρα μας, ενώ η χώρα μας διαθέτει υψηλότερες τιμές ακόμα και από χώρες που βρίσκονται κοντά στην ελληνική οικονομία και είχαν περάσει και εκείνες από την περιπέτεια των μνημονίων.

Πίσω από την Ελλάδα βρίσκεται ακόμα και η Ιταλία, μια χώρα που υπολογίζει τις τιμές της βενζίνης ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με το πετρέλαιο PLATTS, το οποίο ουδείς είναι σε θέση να εξηγήσει πώς υπολογίζει τις τιμές του πετρελαίου και κατ’ επέκταση τη βενζίνη που αγοράζουν οι καταναλωτές, κάτι το οποίο παραδέχονται ανοιχτά και οι ίδιοι οι βενζινοπώλες.

Ωστόσο, σχεδόν 45 λεπτά του ευρώ χαμηλότερη είναι και η αμόλυβδη που πωλείται στην Κύπρο, η οποία αγοράζει τη βενζίνη από τα ίδια διυλιστήρια με την Ελλάδα. Επισήμως, η εξήγηση είναι ότι η Λευκωσία επιβάλλει χαμηλότερους φόρους στα καύσιμα απ’ ό,τι η χώρα μας, με αποτέλεσμα η τιμή τους να είναι στα επίπεδα του 1,50 ευρώ το λίτρο.

Φυσικά, χαοτικές είναι οι διαφορές με χώρες που συνορεύουν με την Ελλάδα, όπως η Βουλγαρία, η οποία διαθέτει τη βενζίνη προς 1,34 ευρώ το λίτρο. Ακόμα και να υπάρξει η παραδοχή ότι η Βουλγαρία ανήκει στην Ε.Ε. αλλά όχι στην ευρωζώνη, θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει αρχίσει ήδη μια τεράστια «προσαρμογή» της χώρας για την ένταξή της και στο ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κάθε μήνα η καταμέτρηση κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος

Κάθε μήνα θα καταμετρά την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος ο ΔΕΔΔΗΕ, από το 2024, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Θεόδωρου Σκυλακάκη.Μιλώντας στον Ant1, ο...

Φορολογικό: Αλλαγές Χατζηδάκη για ταξί, περίπτερα, καφενεία χωριών, ασφαλιστές

Σε αλλαγές ακόμα και την τελευταία στιγμή υποχρεώθηκε η κυβέρνηση στο φορολογικό νομοσχέδιο.Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε στη Βουλή τροποποιήσεις που αφορούν τα ταξί, τα...

Εφιάλτης και φιάσκο η δήθεν οικονομική επιτυχία – Στο 305,8% του ΑΕΠ το ελληνικό...

Τρομακτικά είναι τα στοιχεία έκθεσης της ελβετικής τράπεζας UBS, η οποία κάνει αναφορά στη δυναμική του χρέους των χωρών της Ευρωζώνης για το δεύτερο...

Πρωτιά ακρίβειας στα τρόφιμα για την Ελλάδα στην ΕΕ – Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας διοργανώνει το...

Οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα στην Ελλάδα είναι οι μεγαλύτερες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως καταγράφεται και στα επίσημα στοιχεία της EUROSTAT. H άνοδος...

Το «Καλάθι των Χριστουγέννων» και οι διαβεβαιώσεις Σκρέκα

Σε... γεφύρι της Άρτας εξελίσσεται το περιβόητο «Καλάθι των Χριστουγέννων» με τον αρμόδιο υπουργό να βάζει και να βγάζει προϊόντα. Ο Κώστας Σκρέκας δήλωσε την...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προωθεί το ξεπούλημα της Helleniq Energy

Ανοίγει ο δρόμος για το ξεπούλημα της Helleniq Energy (πρώην ΕΛΠΕ) από το ΤΑΙΠΕΔ με την διάθεση μετοχών του Δημοσίου και την σταδιακή εξάλειψη...

Οι αυξημένες τιμές των διοδίων ανά σταθμό που θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου

Nέες τιμές στα διόδια από 1ης Ιανουαρίου 2024 με την αύξηση να πραγματοποιείται τμηματικά κατά 7,6% το 2024, 2% το 2025 και 2% το...

Σας ενδιαφέρει: Σε ποια προϊόντα και υπηρεσίες παραμένει μειωμένος ο ΦΠΑ έως τον Ιούνιο του...

Χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η εστίαση (καφές, μη αλκοολούχα ποτά, ροφήματα), όπως αναμενόταν, κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στην Βουλή η τροπολογία στο νέο φορολογικό...

Απίστευτη κοροϊδία: Χωρίς επιβράβευση όσοι καταναλωτές έκαναν αποκαλύψεις στην «appodixi»!

Το φορο-μπόνους θα ενεργοποιηθεί μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με τις καταγγελίες για «μαϊμού» αποδείξεις να μην έχουν αναδρομική ισχύ

Στο στόχαστρο του Υπερταμείου όλη η δημόσια περιουσία

Η απαξίωση και η εσκεμμένη αδιαφορία των αρμοδίων οδηγεί με βήμα ταχύ στο ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του περιβόητου...

Άνοιξε εκ νέου η «ψαλίδα» των επιτοκίων!

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, το περιθώριο μεταξύ των καταθέσεων και δανείων αυξήθηκε στις 5,93 εκατοστιαίες μονάδες

Πέρασε ο νόμος για τα «κόκκινα» δάνεια

Οι 10 από τους 11 πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταψήφισαν και δήλωσαν «παρών» στα τρία επίμαχα άρθρα

Kαμπανάκι για τη φτώχεια: Ο “τριπλός” κλοιός των ευπαθών ομάδων

Οι τιμές, η γεωπολιτική, η κερδοσκοπία "καύσιμα" φτώχειας - Η περίπτωση της ΑθήναςΓιώργος ΑτσαλάκηςΤριπλό χτύπημα δέχεται το ένα τέταρτο   της ελληνικής κοινωνίας, αντιμετωπίζοντας,...

Αλλα …κόλπα  για κλοπή ΦΠΑ και ευρεία φοροδιαφυγή 

Πώς στήνονται με τις «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές και τις «μαϊμού» αποδείξεις H αποκάλυψη εστιατορίου που είχε πειράξει το λογισμικό των ταμειακών μηχανών, διαγράφοντας πάνω από...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος με καταγγελίες για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών: «Δεν αναγνωρίζονται τα πτυχία στην Ελλάδα»

Δεν έχει προηγούμενο η υπόθεση που ήρθε στο «φως», πριν από μερικά 24ωρα, με πρωταγωνιστή το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών και πτυχία, που δεν είναι...

Αδιανόητη ενέργεια Γεραπετρίτη μπροστά στον Ερντογάν!

Είναι δυνατόν; - Η αστεία εξήγηση των «πηγών» του ΥΠΕΞ για τον τεμενά του Γεραπετρίτη

Γιώργος Μαργαρίτης: «Όταν μου το ανακοίνωσε ο γιος μου του είπα “Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”»

Αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα ο Γιώργος Μαργαρίτης είναι να τραγουδάει. Από ηλικία 13 ετών μπήκε στον καλλιτεχνικό χώρο και από τότε δεν...

Σκοτεινό δίκτυο εξουσίας και απιστίας: Ο κακομούτσουνος ισχυρός, η συνεργάτιδα ερωμένη και η απατημένη σύζυγος που τον κρατά στο χέρι

Η «Espresso» κατ' αποκλειστικότητα βγάζει στο φως της δημοσιότητας άλλη μία ιστορία απιστίας και αχαριστίας που διαδραματίζεται στα ανώτατα κλιμάκια εξουσίας.Η σύζυγος, όμορφη στα...

Η Όλγα Κιουρτσάκη χάνει τα μαλλιά της και βρίσκεται ένα βήμα πριν να τα ξυρίσει

H Όλγα Κιουρτσάκη έγινε μητέρα στις αρχές Αυγούστου και απέκτησε την κόρη της Μικαέλα Αγγελική. Η κόρη της Άντζελας Δημητρίου μοιράζεται συχνά στιγμές από...

Mια οικογένεια με δυο μπαμπάδες: Ο Παντελής Τουτουνζής, ο σύντροφος και τα παιδιά τους

Σε λίγες ημέρες έρχονται Χριστούγεννα και οι περισσότεροι έχουν στολίσει τα σπίτια τους, με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα λαμπάκια ενώ φωτογραφίζουν τη διακόσμηση...

Αδιανόητη πρόκληση Ερντογάν: Μας χαρακτήρισε προστάτες των «τρομοκρατών» και μίλησε για «τουρκική» μειονότητα!

Πάει… περίπατο το «καλό κλίμα» και η «νέα σελίδα» – Εριστικός ο Τούρκος Πρόεδρος στις κοινές δηλώσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Το βαρύ πυροβολικό του Κυριάκου στο πλευρό της Έφης Αχτσιόγλου

Μόνο συμπτωματική δεν είναι η στήριξη που δίνουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στο νέο πολιτικό εγχείρημα της Έφης Αχτσιόγλου.Προ εβδομάδων σας είχα μεταδώσει την πληροφορία...

Οργή Δικαστών και Εισαγγελέων για το «περίεργο» πόρισμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Ενόψει της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων η ανησυχία των Δικαστών και η δυσαρέσκειά τους απέναντι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης γιγαντώνεται....

«Ούτε χρόνια πολλά δε μου είπε»!

Τον πήρε το παράπονο τον (εορτάζοντα εχθές) Νίκο Ανδρουλάκη, έπειτα από τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής.Ο λόγος ήταν άλλη μία απρέπεια του Κυριάκου...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα ζώδια σήμερα Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣ: Είτε το θέλετε είτε όχι, ήρθε η ώρα να κάνετε την αυτοκριτική σας. Φροντίστε λοιπόν να είστε όσο μπορείτε πιο αντικειμενικοί πριν προχωρήσετε σε αποφάσεις. Κάντε και κάποια...

Χειμωνιάτικος καιρός με «βουτιά» του υδράργυρου και θυελλώδεις ανέμους

Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις

Η κυβέρνηση Μπάιντεν απειλεί ανοιχτά τους Αμερικανούς για την Ουκρανία

Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ από τα όσα αποκάλυψε ο κορυφαίος Αμερικανός δημοσιογράφος Τάκερ Κάρλσον.Η κυβέρνηση Μπάιντεν απειλεί ανοιχτά τους Αμερικανούς για την Ουκρανία. Σε μια απόρρητη ενημέρωση στη...

Επίδομα θέρμανσης: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση

Η ΚΕΔΕ προσφεύγει στο ΣτΕ για το τέλος ταφής απορριμμάτων: Οι δήμοι δεν φταίνε για τα προβλήματα με την ανακύκλωση

Oι δήμοι δε φέρουν καμία ευθύνη για το γεγονός ότι η ανακύκλωση δεν προχώρησε στο βαθμό που έπρεπε, τονίζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Λάζαρος Κυρίζογλου,...

Φάρμα: Ο Τσάμης εναντίων όλων – Ο παίκτης που αποχώρησε

Ο Γιώργος Τσάμης μονοπωλεί το ενδιαφέρον των συμπαικτών του και όχι με την καλή έννοια. Ο 36χρονος συμπεριφοράς έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο λόγω της συμπεριφοράς του.Έτσι λοιπόν...