«Πετάνε» οι τιμές στα τρόφιμα!

Χτυπάει «κόκκινο» η ακρίβεια σε γάλα, κρέας, λάδι, απορρυπαντικά, σαμπουάν και φάρμακα

Must Read

Ένας συνεχής εφιάλτης δίχως τέλος είναι οι τιμές των τροφίμων και των βασικών ειδών καθημερινής ανάγκης για τα ελληνικά νοικοκυριά. Μάλιστα, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης όχι μόνο δεν αποκλιμακώνονται αλλά συνεχίζουν να ανεβαίνουν.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στην Ελλάδα τον Ιούλιο θα ανακοινωθούν από την ΕΛΣΤΑΤ αύριο, ωστόσο με βάση την Eurostat, η χώρα μας στον πληθωρισμό τροφίμων κινείται πλέον πάνω από τον μέσο όρο τηςΕυρωζώνης με τιμές να έχουν αυξηθεί σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι τιμές στις πρώτες ύλες συνεχίζουν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, ενώ το κόστος των αγροτικών πρώτων υλών παραμένει σε υψηλά επίπεδα διεθνώς, με τιμές στα νωπά φρούτα στη χώρα μας να έχουν αυξηθεί κατά 25% το δίμηνο Μαϊου- Ιουνίου. H άνοδος της τιμής των σιτηρών στα χρηματιστήρια εμπορευμάτων, μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, προβληματίζει για τις επιπτώσεις που θα έχει σε άλευρα, δημητριακά, ψωμί κτλ. Παράλληλα, ακρίβεια παρατηρείται και στις τιμές των καυσίμων.

 






Η νέα άνοδος στις τιμές του πετρελαίου, που αγγίζει τα 2 ευρώ, καθιστούν το πρόβλημα ακόμα πιο οξύ, και επιβεβαιώνουν όσους αντιμετώπιζαν με επιφυλακτικότητα και προβληματισμό τις προεκλογικές δεσμεύσεις για την πολυπόθητη αποκλιμάκωση των τιμών στο ράφι. «Οι μισθολογικές αυξήσεις να μην υπερβαίνουν το άθροισμα του πληθωρισμού και του ρυθμού ανόδου της παραγωγικότητας και δεύτερον, οι επιχειρήσεις, ιδίως σε ορισμένους τομείς, να μειώσουν τα περιθώρια κέρδους τους, τα οποία έχουν διευρυνθεί σημαντικά» δήλωνε πρόσφατα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης ΣτουρνάραςΣύμφωνα με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται η παράταση του Market pass για τα ευάλωτα νοικοκυριά, το επίδομα θέρμανσης και οι ενεργειακές επιδοτήσεις, καθώς και η επέκταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και για το 2024. 

 


Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This