Η Θεσσαλία τελείωσε: Και τώρα τι θα γίνει με τα αγροτικά προϊόντα;

Must Read

Κύμα αισχροκέρδειας και μεγάλης ακρίβειας, αναμένεται να διαδεχτεί την ολική καταστροφή της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής στη Θεσσαλία.

    • Γράφει ο Νίκος Τσιαμτσίκας

Στη Λάρισα, οι μανάβηδες και οι χονδρέμποροι έσπευσαν να φορτώσουν τα φορτηγά με λαχανικά και φρούτα από τα ψυγεία της Κεντρικής Λαχαναγοράς στην Αθήνα, καθώς εκεί δεν υπάρχει τίποτε.

Τα μεγάλα ψυγεία με φρούτα, όπως αχλάδια, μήλα και βανίλιες στο Πήλιο, έμειναν μέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ ούτως ή άλλως τα προϊόντα αυτά δεν μπορούν να διακινηθούν εύκολα επειδή καταστράφηκε το οδικό δίκτυο και η όποια μετακίνηση αγαθών και νερού, γίνεται μέσω κακοτράχαλων χωματόδρομων.

Στις επισκευές του οδικού δικτύου δεν μπορούν να μετακινηθούν φορτηγά με βάρος πάνω από 12 τόνους.

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στον τομέα των γαλακτοκομικών και του κρέατος, αφού ολόκληρες  κτηνοτροφικές μονάδες εξαφανίστηκαν από τον χάρτη στον κάμπο της Θεσσαλίας.

Η επόμενη μέρα, για την Ελληνική αγορά και τους καταναλωτές, αναμένεται εξαιρετικά ζοφερή, όχι μόνο στις πληγείσες περιοχές, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Προβληματισμό έφεραν και τα κρούσματα αισχροκέρδειας και ελλείψεων σε εμφιαλωμένα νερά, ιδιαίτερα σε Καρδίτσα, Βόλο και Λάρισα, όπου σημειώθηκαν ουρές και άδεια ράφια στα Σούπερ Μάρκετ.

Όχι ότι δε θα υπάρξουν γενικώς, τρόφιμα στα ράφια, καθώς, δυστυχώς ή ευτυχώς, εισάγονται τα πάντα, αλλά η πληγή στον τομέα της εγχώριας παραγωγής είναι τόσο μεγάλη που δύσκολα θ’ αναπληρωθεί, ιδιαίτερα σε περιοχές που στηρίζονταν στις καλλιέργειες και την υπερτονική κτηνοτροφία της Θεσσαλίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This