Moody’s και Fitch αναβάθμισαν τις ελληνικές τράπεζες

Διαβλέπουν καλές προοπτικές οι οίκοι αξιολόγησης

Must Read

Στην αναβάθμιση έξι ελληνικών τραπεζών προχώρησε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s, μετά την άνοδο κατά δύο βαθμίδες του αξιόχρεου του ελληνικού Δημοσίου την Παρασκευή. Νωρίτερα την Τρίτη, ο οίκος Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο 4 ελληνικών τραπεζών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αναβάθμιση από Moody’s κατά 1-2 βαθμίδες αφορά στο αξιόχρεο των μακροπρόθεσμων καταθέσεων των τραπεζών καθώς και στην αυτόνομη βασική πιστοληπτική αξιολόγησἠ τους, ενώ οι προοπτικές και για τις έξι τράπεζες είναι θετικές.

Το αξιόχρεο των μακροπρόθεσμων καταθέσεων των έξι τραπεζών αναβαθμίστηκε:

• Για την Alpha Bank στο Ba1 από Ba2,

• Για την Attica Bank στο Β3 από Caa1,

• Για την Eurobank στο Baa3 από Ba2,

• Για την Εθνική, επίσης στο Baa3 από Ba2,

• Για την Παγκρήτια στο Β2 από Β3 και

• Για την Πειραιώς στο Ba1 από Ba3

Σε ανακοίνωσή του ο Moody’s επισημαίνει ότι οι αναβαθμίσεις καθοδηγήθηκαν από τις διαρθρωτικές βελτιώσεις στην ελληνική οικονομία και από τις σημαντικές βελτιώσεις στα βασικά οικονομικά μεγέθη των τραπεζών. Αντανακλούν, επίσης, την άποψη του οίκου για τις καλές προοπτικές οι ελληνικές τράπεζες να διατηρήσουν τη σχετικά ισχυρή οικονομική επίδοσή τους την επόμενη διετία.

Αναβάθμιση και από Fitch

O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε την Τρίτη το αξιόχρεο των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών, αναφέροντας την βελτίωση της κεφαλαιακής θέσης και της κερδοφορίας τους, αλλά και την μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Fitch αναβάθμισε την Εθνική και την Eurobank στην βαθμίδα ΒΒ με σταθερές προοπτικές από ΒΒ- ενώ την Alpha Bank και την Πειραιώς στην βαθμίδα ΒΒ- με σταθερές προοπτικές από Β+ και Β, αντίστοιχα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This