Μαγική εικόνα για τον Μητσοτάκη το κύμα της ακρίβειας

Πανηγύρισε με τις φθινοπωρινές προβλέψεις της Κομισιόν

Must Read

Στον δικό του κόσμο ως προς το θέμα της ακρίβειας ζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με αντιφατικές δηλώσεις και επισκέψεις σε σούπερ μάρκετ, που ως άλλος Άδωνις Γεωργιάδης πραγματοποιεί τελευταία, παρουσιάζει μια μαγική εικόνα, που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα που βιώνουν οι καταναλωτές.

Το Σάββατο επισκέφθηκε ακόμα ένα σούπερ μάρκετ, όπου ενημερώθηκε για την πορεία εφαρμογής της πρωτοβουλίας «μόνιμη μείωση τιμής» και για τη συνεχιζόμενη εφαρμογή του προγράμματος «καλάθι του νοικοκυριού». Παράλληλα, στον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου τα έβαλε -στα λόγια, γιατί στην πράξη δεν κάνει τίποτα αποτελεσματικό- με τους κερδοσκόπους, υπογραμμίζοντας: «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, θα προστατεύσουμε τους πολίτες από όσους νομίζουν ότι θα κερδοσκοπήσουν σε βάρος τους, εκμεταλλευόμενοι τις συνέπειες του εισαγόμενου πληθωρισμού». Επίσης, παρότι όλη η πολιτική του κατά της ακρίβειας στηρίζεται στα επιδόματα και όχι σε ουσιαστικά και μόνιμα μέτρα, αναγνώρισε ότι δεν είναι η σωστή λύση στο πρόβλημα.

«Ξέρω ότι η απάντηση στην ακρίβεια δεν είναι τα μέτρα προσωρινού και επιδοματικού χαρακτήρα, είναι όμως εξαιρετικά χρήσιμα και απαραίτητα, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις μας για συγκράτηση των τιμών στα ράφια» ανέφερε. Ο πρωθυπουργός στην παρέμβασή του πανηγύρισε για το γεγονός ότι, σύμφωνα με τις φθινοπωρινές προβλέψεις της Κομισιόν, η Ελλάδα παρουσιάζει την τρίτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των «27» ως προς τον ρυθμό ανάπτυξης και τη σταδιακή μείωση του ελλείμματος και της ανεργίας. Παρέβλεψε όμως ότι την ίδια στιγμή η Κομισιόν βλέπει ακρίβεια τουλάχιστον έως το 2025, και πως με βάση τη Eurostat στην ευρωζώνη ο δείκτης τιμών έπεσε κάτω του 3% (από 4,3%), ενώ στην Ελλάδα ανήλθε στο 3,9% έναντι 2,4% τον Σεπτέμβριο και 3,5% τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This