Σε απόγνωση οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας: Στο «κυνήγι» προσφορών

«Χρυσές» τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης

Must Read

Μπροστά σε απίστευτες ανατιμήσεις έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι Έλληνες, καθώς οι τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Οι στρεβλώσεις στην λειτουργία της αγοράς έχουν προκαλέσει σάλο.

Σύμφωνα με την έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, το βρεφικό γάλα πωλείται έως και 213% ακριβότερα στην Ελλάδα από άλλες χώρες της ΕΕ! Οι ελεγκτές της ΔΙΜΕΑ έχουν εξαπολύσει σαφάρι κατά των πολυεθνικών που πωλούν στην Ελλάδα -μέσω των σούπερ μάρκετ αλλά και των φαρμακείων- βρεφικό γάλα, με τα αποτελέσματα να παραμένουν αμφίβολα. Τα νοικοκυριά, πάντως, βρίσκονται σε απόγνωση και περιορίζουν ολοένα και περισσότερο τις αγορές τους, με τις τιμές στα ράφια να έχουν απογειωθεί. Η χώρα μας κατέχει άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ ακρίβειας

 

 

Οι Έλληνες γονείς καλούνται να πληρώσουν έως και τρεις φορές περισσότερο το βρεφικό γάλα, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το βρεφικό γάλα, ένα προϊόν αναντικατάστατο για τα μωρά, πωλείται στη χώρα μας από 32 έως 213% ακριβότερα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΣύμφωνα με έρευνα σύγκρισης τιμών που διενήργησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού τον περασμένο Νοέμβριο, για τα βρεφικά γάλατα για βρέφη έως 6 μηνών οι τιμές στην Ελλάδα είναι από 144% έως 171% πάνω από τη χαμηλότερη τιμή που εντοπίζεται στο Βέλγιο και την Ολλανδία. 

Βρεφικό γάλα σε σκόνη για βρέφη από 0 έως 6 μηνών 800 γρ. 

Σύγκριση προϊόντος σε ηλεκτρονικά καταστήματα φαρμακείων

-Ελλάδα: από 27,46€ έως 34,32€

-Σουηδία: 21,25 €

Από την μετατροπή από το εθνικό νόμισμα της Σουηδίας (κορώνα Σουηδίας)

-Ολλανδία: 19,99 €

Πόσα ξοδεύει τον μήνα μια οικογένεια με ένα μωρό 5 μηνών στο βρεφικό γάλα

-Ελλάδα: 12 συσκευασίες * 34,32 € = 411,84 €

-Σουηδία: 12 συσκευασίες * 21,25€ = 255 €

-Ολλανδία: 12 συσκευασίες * 19,99€ = 239,88 €

Στην Ελλάδα: +156,84 € ή +61,5% από Σουηδία

+172 € ή +71,6% από Ολλανδία

Ανατιμήσεις: Στο «κυνήγι» προσφορών οι καταναλωτές

Και ενώ «φωτιά» έχει μπει στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς από την ακρίβεια και τις συνεχείς ανατιμήσεις, οι καταναλωτές έχουν επιδοθεί σε ένα «σαφάρι» προσφορών προκειμένου να τα βγάλουν πέρα.

 

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This