Παράταση στην διασύνδεση με POS για 1+1 μήνα

Η απόφαση ελήφθη μετά τα αιτήματα της αγοράς παρόχων και των επιχειρήσεων

Must Read

Παράταση για 1+1 μήνα αποφάσισαν την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς τεχνικά προβλήματα το έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές.

Η απόφαση ελήφθη μετά τα αιτήματα της αγοράς παρόχων POS και ταμειακών μηχανών, αλλά και των επιχειρήσεων, προκειμένου να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις ενός σύνθετου και πολυεπίπεδου έργου.

Προς παράταση για ταμειακές – POS!

Η πρόοδος μέχρι σήμερα είναι πολύ σημαντική, καθώς έχει αναβαθμιστεί το 85% των συστημάτων POS και ταμειακών ενώ οι διασυνδέσεις υπερέβησαν τις 60.000. Τα προγραμματισμένα ραντεβού για τις αμέσως επόμενες ημέρες να ανέρχονται στις 20.000.

Η παράταση είναι για 1 μήνα, μέχρι 31 Μαρτίου 2024, για όσες επιχειρήσεις δεν έχουν διασυνδέσει μέχρι τούδε τα συστήματά τους. Μέσα σε αυτό το διάστημα οι υπόχρεοι πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με τους εξουσιοδοτημένους τεχνικούς εγκατάστασης ταμειακών μηχανών, ώστε να ολοκληρώσουν τη, διαδικασία.

Η παράταση μπορεί να επεκταθεί για έναν επιπλέον μήνα, μέχρι 30 Απριλίου 2024:

  • για τις επιχειρήσεις που δεν κατάφεραν να βρουν διαθέσιμο ραντεβού εντός Μαρτίου, αλλά έχουν προγραμματισμένο ραντεβού με τεχνικό εγκατάστασης εντός Απριλίου. Τα ραντεβού θα πρέπει να δηλωθούν σε ειδική πλατφόρμα, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία από την ΑΑΔΕ το δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου.
  • για τις επιχειρήσεις που θα δηλώσουν στο Μητρώο POS ότι θα αντικαταστήσουν το ταμειακό τους σύστημα με μια από τις νέες διαθέσιμες λύσεις all in one, που δεν απαιτεί επιπλέον ενέργειες διασύνδεσης. Ήδη, έχουν εγκριθεί δύο πάροχοι ηλεκτρονικής τιμολόγησης με τέτοιες λύσεις και πολύ σύντομα αναμένονται πολύ περισσότερες.

Σύμφωνα με το υπουργείο, δεν θα υπάρξει μεγαλύτερη παράταση για 3 λόγους:

  1. Έχει διαπιστωθεί σε πολλές περιπτώσεις ότι το πρώτο διάστημα μεγάλων παρατάσεων περνά ανεκμετάλλευτο με χαλάρωση των ρυθμών.
  2. Έχει ολοκληρωθεί σχεδόν το σύνολο της δουλειάς βάσης (αναβαθμίσεις κ.λπ.) και με τους ρυθμούς που ήδη επιτεύχθηκαν τις τελευταίες ημέρες το έργο θα ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων.
  3. Η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές είναι ενταγμένη στο Ταμείο Ανάκαμψης, ως έργο-ορόσημο, γεγονός που σημαίνει ότι τυχόν καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή του ενδέχεται να οδηγήσει σε μερική διακοπή της χρηματοδότησης της χώρας από την ΕΕ.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This