Πανηγύρια από Χατζηδάκη!

Η επιτυχία βρίσκεται στον συνδυασμό της δημοσιονομικής σοβαρότητας με μια φιλική προς την επιχειρηματικότητα πολιτική, δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης

Must Read

Το «κλειδί» της ελληνικής οικονομικής επιτυχίας βρίσκεται στον συνδυασμό της δημοσιονομικής σοβαρότητας με μια φιλική προς την επιχειρηματικότητα πολιτική, δηλώνει σε εκτενή συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό «L’EXPRESS» ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

«Περάσαμε μια δραματική δεκαετία. Σήμερα νομίζω ότι η Ελλάδα αποδεικνύεται μια καλή έκπληξη για την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η οικονομία μας ανέκαμψε γρήγορα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, παρά τις διαδοχικές κρίσεις: Πανδημία, τιμές ενέργειας και πόλεμος στην Ουκρανία» εξηγεί ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα πέτυχε τη δημοσιονομική εξυγίανση χάρη σε έναν πρωτοφανή ρυθμό μείωσης του λόγου του χρέους προς το ΑΕΠ στη ζώνη του ευρώ και αποκατέστησε το πρωτογενές της πλεόνασμα έναν χρόνο νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

«Πέρυσι καταγράψαμε ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ τρεις φορές υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ το 2022 και πλέον μεγάλες διεθνείς εταιρίες επενδύουν στην Ελλάδα, όπως η Microsoft, η Google, η Amazon, η Pfizer, η J.P. Morgan, η Cisco κ.ά. Το ποσοστό των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκε από 38% σε 50% του ΑΕΠ μέσα σε τέσσερα χρόνια» σημειώνει ο Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας ότι το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε σημαντικά, οι περισσότεροι οίκοι αξιολόγησης έχουν αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, το τραπεζικό σύστημα έχει εξυγιανθεί και οι καταθέσεις αυξήθηκαν από 150 σε 200 δισ. μεταξύ 2019 και 2023. Ερωτηθείς για τη μείωση της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, απάντησε ότι η απώλεια εσόδων από τη μη καταβολή του ΦΠΑ, που έφτασε το 23% το 2018, το 2023 έπεσε στο 15% και ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής σε έντεκα τομείς, συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολουμένων και του πετρελαϊκού τομέα. Τέλος, για το ζήτημα του δημόσιου χρέους ο Κωστής Χατζηδάκης επισήμανε ότι στόχος είναι η μείωσή του στο 140% του ΑΕΠ το 2027. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This