Ο πληθωρισμός της αισχροκέρδειας!

Ιδού

Must Read

Διαβάστε μια πολύ διαφωτιστική ανάρτηση του οικονομολόγου και αντιπροέδρου της Βουλής Βασίλη Βιλιάρδου, σχετικά με τον πληθωρισμό της αισχροκέρδειας ο οποίος «οδηγεί» το άρμα της ακρίβειας στην Ελλάδα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη:

Η κυβέρνηση αναζητάει δήθεν λύσεις για την καταπολέμηση της ακρίβειας – συνεχίζοντας να επιμένει ότι, είναι εισαγόμενη. Όλοι όμως γνωρίζουν πως η άνοδος των τιμών οφείλεται στη δομή της αγοράς – η οποία είναι ολιγοπωλιακή, ενώ λειτουργούν παντού καρτέλ, όπως στις τράπεζες.

Οι αριθμοί άλλωστε τεκμηριώνουν πως πρόκειται για έναν πληθωρισμό της αισχροκέρδειας – όπως φαίνεται από την κατακόρυφη άνοδο των εταιρικών κερδών, «μοναδιαίων» και ποσοστιαίων, τα οποία εκτοξεύθηκαν μετά την κρίση, ειδικά της βιομηχανίας.

Εύλογα κατά κάποιον τρόπο, όσον αφορά τις μεγάλες επιχειρήσεις, αφού για αυτές οι κρίσεις αποτελούν ευκαιρίες – κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού. Στη χώρα μας βέβαια, αυτά τα φαινόμενα είναι πολύ πιο έντονα – λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης να ελέγξει την αγορά.

Ως εκ τούτου, η κερδοφορία των μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ – αφού έχουν αυξήσει τις τιμές τους σε πολύ μεγάλο βαθμό, πολύ περισσότερο από το κόστος παραγωγής και λειτουργίας τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑ Π/Θ
    – Ιδιωτικοποιήστε τα περιουσιακά σας στοιχεία.
    – Περιορίστε τον δημόσιο τομέα.
    – Καταπατήστε τα δικαιώματα των εργαζομένων
    – Ιδιωτικοποιήστε τα περιουσιακά σας στοιχεία που
    χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους.
    – Υπογράψτε συμφωνίες με ξένους επενδυτές επιτρέποντας
    περιορισμένη ευθύνη για αυτούς και με καμία διασφάλιση για το
    κοινό.
    – Λιμοκτήστε το κράτος, τροφοδοτήστε τα ταμεία.
    – Βεβαιωθείτε ότι τα μέσα ενημέρωσης εργάζονται με πλήρη
    απασχόληση να πείσουν τους πολίτες ότι για όλα φταίνε.

    ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΡΑΤΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΑ:
    Κουρελιασμένες Υποδομές, εκατοντάδες χιλιάδες νέοι μετανάστες λόγω έλλειψης εργασίας, μεγαλύτερο χάσμα πλούτου, ακόμη μεγαλύτερη έλλειψη αξιοκρατίας, έκρηξη εγκληματικότητας, διολίσθηση στην 108η θέση στον Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου – και, κατά ειρωνικό τρόπο, ουδεμία ενόχληση για το δημόσιο χρέος που είναι καυα πολύ μεγαλύτερο εκείνου της προμνημονιακής περιόδου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This