Αυξήσεις σε 450.000 επικουρικές! Από Μάρτιο τα αναδρομικά-ψίχουλα

Must Read

Αναδρομικά μόνο από τις 4 Οκτωβρίου 2019 (ημέρα έκδοσης των αποφάσεων του ΣτΕ για τον νόμο 4387/2016, τον γνωστό «νόμο Κατρούγκαλου») και μετά θα δώσει η κυβέρνηση με την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που θα γίνει εντός του Ιανουαρίου. Τα διορθωτικά ποσά θα αρχίσουν να καταβάλλονται μετά τον Φεβρουάριο. Μεσοσταθμικά για τους περίπου 450.000 δικαιούχους των επικουρικών συντάξεων που «σφαγιάστηκαν» το 2016, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, οι αυξήσεις θα κυμανθούν στα 99,57 ευρώ.

Ο Γ. Βρούτσης επί της ουσίας χθες δεν άφησε κανένα περιθώριο επιστροφής αναδρομικών για το χρονικό διάστημα πριν από τις 4 Οκτωβρίου του 2019. Με συνέντευξη στο «Έθνος της Κυριακής» ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τις πρόσφατες αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (βάσει των οποίων κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές οι διατάξεις του νόμου 4387/2016 για τα ποσοστά αναπλήρωσης των κύριων συντάξεων και θεωρήθηκε παράνομος ο τρόπος μείωσης χιλιάδων επικουρικών, δικαιούχων προερχόμενων από τον ιδιωτικό τομέα, το 2016) από τις 4 Οκτωβρίου 2019 και μετά.

Δείτε επίσης: Τι θα δουν στην τσέπη τους μισθωτοί και συνταξιούχοι μετά τη μείωση της φορολογίας

Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της «δημοκρατίας», αυτό σημαίνει ότι (προτού ακόμη αποφανθούν οι ανώτατοι δικαστές του ΣτΕ επί του αιτήματος που υπέβαλε πρόσφατα η διοίκηση του ΕΦΚΑ για να αποσαφηνιστεί το χρονικό διάστημα που αφορούν τα αναδρομικά) η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι τα ποσά που θα επιστραφούν θα αφορούν αποκλειστικά την περίοδο από τις αρχές Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους και μετά. Από τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας προκύπτει, επίσης, ότι στους συνταξιούχους των τέως ΕΤΕΑΜ, ΤΕΑΥΝΤΠ, ΤΕΑΠΟΖΟ, ΤΕΑΥΕΚ, ΤΑΠΤΠ, ΤΕΑΠΕΤΕ, ΤΕΑΤΤΘ, ΤΕΑΠΥΚ, ΤΕΑΔ, ΤΑΣ, ΚΕΑΝ και ΤΕΑΙΣΥΤ τα αναδρομικά για τις επικουρικές θα κυμαίνονται από 5 έως 196,10 ευρώ. Η επιστροφή τους, όπως υποστήριξε ο κ. Βρούτσης, θα γίνει ταυτόχρονα και ενιαία σχεδόν αμέσως μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Αναδρομικά θα δοθούν από τις 4 Οκτωβρίου 2019 και για τους δικαιούχους κύριων συντάξεων, τα ποσά των οποίων θα αυξηθούν μετά τον επανυπολογισμό βάσει των νέων ποσοστών αναπλήρωσης, που θα καθιερωθούν με το επικείμενο νομοσχέδιο. Στην περίπτωσή τους, όμως, ελάχιστοι θα δουν αναπροσαρμογές με… πραγματικό αντίκρισμα στην τσέπη τους. Για τη μεγάλη πλειονότητα όσων είχαν περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης οι διορθώσεις θα καλυφτούν από την προσωπική διαφορά.

Δείτε επίσης: Με νομικά «κολπάκια» ο Βρούτσης προσπαθεί να μπλοκάρει τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This