Δευτέρα 21/6/2021

«Κόκκινα» δάνεια: Καμπανάκι της ΓΣΕΒΕΕ για το σχέδιο «Ηρακλής»

Τη σύγκληση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, για να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα που εγείρονται από το σχέδιο Ηρακλής για τα «κόκκινα» δάνεια ζητεί η ΓΣΕΒΕΕ. Σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής και τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι υπάρχει κίνδυνος τα πιστωτικά ιδρύματα να μεταβιβάσουν και εξυπηρετούμενα δάνεια, επικαλούμενες την ανάγκη αποφυγής του κινδύνου κατάπτωσης των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου.

Αυτό θα έχει αποτέλεσμα οι δανειολήπτες να μάθουν εκ των υστέρων ότι το δάνειό τους έχει εκχωρηθεί από την τράπεζα σε τρίτο και στη συνέχεια να εκτεθούν σε αδικαιολόγητες πιέσεις και κινδύνους.

«Ποιες διαβεβαιώσεις παρέχουν οι τράπεζες ότι δεν θα μεταβιβάζουν και εξυπηρετούμενα δάνεια, ώστε κάθε τιτλοποίηση να εξασφαλίζει κατά το δυνατόν “υψηλότερη” αξιολόγηση και να γίνεται πιο ελκυστική στην αγορά και να εξασφαλίζει καλύτερη τιμή;» ερωτά η ΓΣΕΒΕΕ.

Σημειώνει ότι δημιουργούνται επίσης εύλογες ανησυχίες σχετικά με τις συνέπειες του νέου θεσμικού καθεστώτος που δημιουργείται με τη διαδικασία της τιτλοποίησης των δανείων και τη δραστηριοποίηση των εταιριών είσπραξης απαιτήσεων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ