Κρούσματα… αβεβαιότητας στην παγκόσμια οικονομία εξαιτίας του κοροναϊού

Must Read

Πιέσεις στην παγκόσμια οικονομία ασκεί ο κοροναϊός, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους (κάθε ώρα που περνάει τα θύματα αυξάνονται) και έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες, αν και οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να υπολογιστεί ο συνολικός αντίκτυπος σε επιχειρήσεις και καταναλωτές.

Κοινός τόπος, πάντως, είναι ότι βραχυπρόθεσμα η οικονομική δραστηριότητα θα επηρεαστεί, καθώς οι κινεζικές Αρχές εντείνουν τα προληπτικά μέτρα, επιβάλλουν περιορισμούς στις μετακινήσεις και παρατείνουν τις αργίες για την κινεζική πρωτοχρονιά, προκειμένου να ανακόψουν την εξάπλωσή του.

Εκατομμύρια άνθρωποι, που υπό κανονικές συνθήκες θα ταξίδευαν αυτή την περίοδο, ακύρωσαν τα σχέδιά τους, ενώ η κυβέρνηση έδωσε εντολή να αποζημιωθούν πλήρως όσοι είχαν εκδώσει αεροπορικά εισιτήρια και εισιτήρια τρένου.

Τα πρώτα στοιχεία σκιαγραφούν, πάντως, μια σοβαρή κατάσταση. Η συνηθισμένη φρενίτιδα της κινεζικής πρωτοχρονιάς για δαπάνες σε ταξίδια και διασκέδαση ήδη πλήττεται.

Συνολικά, η επιβατική κίνηση μειώθηκε κατά σχεδόν 29% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν δήλωσε χθες ότι το βασίλειο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, που προκαλούνται από τις «απαισιόδοξες εκτιμήσεις» για τις συνέπειες του νέου κοροναϊού στην κινεζική και την παγκόσμια οικονομία, όπως και στις βασικές παραμέτρους της αγοράς του πετρελαίου, ενώ οι τιμές του αργού κινήθηκαν και χθες πτωτικά, υποχωρώντας κάτω από τα 60 δολάρια πρώτη φορά σε σχεδόν τρεις μήνες. Σημαντική πτώση κατέγραψαν και οι μετοχές ειδικά των εταιριών ειδών πολυτελείας, καθώς εντείνονται οι φόβοι για την εξάπλωση του ιού.

Δείτε επίσης: O Κοροναϊός «έφτασε» στη Γερμανία – Οι Ιάπωνες απομακρύνουν 200 πολίτες τους από την Κίνα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This