Ανακαινίστε το σπίτι σας, νοικιάστε το και ξεχάστε φόρο και εισφορά αλληλεγγύης για 4 χρόνια!

Must Read

Σημαντική μείωση στη φορολογική επιβάρυνση των νοικοκυριών (και όχι μόνο) μπορεί να προκύψει μέσα από το μέτρο της έκπτωσης φόρου 40% για ανακαίνιση ακινήτου και τον συμψηφισμό της με άλλες υποχρεώσεις προς την Εφορία.

Όποιος επενδύσει, για παράδειγμα, 10.000 ευρώ για την ανακαίνιση ενός ακινήτου με στόχο την ενοικίασή του, θα μπορεί να το ενοικιάσει ακόμη και προς 580 ευρώ τον μήνα, χωρίς να πληρώνει ούτε φόρο εισοδήματος ούτε εισφορά αλληλεγγύης για μια 4ετία. Το μόνο που χρειάζεται είναι ο ιδιοκτήτης να ζητήσει παραστατικά από τους τεχνίτες που θα αναλάβουν το έργο ανακαίνισης και να τους πληρώσει μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Ποιοι φορολογούμενοι κερδίζουν

Οι φορολογούμενοι που δηλώνουν εισοδήματα άνω των 16.000 ευρώ θα είναι οι περισσότερο κερδισμένοι στην περίπτωση που προχωρήσουν στην αναβάθμιση των ακινήτων τους. Για όσους ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία, ο φόρος φτάνει ή υπερβαίνει τα 1.600 ευρώ τον χρόνο, εφόσον πρόκειται για μισθωτούς ή συνταξιούχους.

Έτσι, οι φορολογούμενοι αυτοί θα κερδίσουν ολόκληρη την έκπτωση φόρου των 6.400 ευρώ, η οποία θα κατανεμηθεί ισόποσα σε τέσσερα χρόνια και αφορά μόνο τη δαπάνη για εργασίες και όχι τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την ανακαίνιση και αναβάθμιση των ακινήτων τους.

Σύμφωνα με το μέτρο:

• Οι δαπάνες που θα πραγματοποιηθούν για τη λήψη υπηρεσιών που σχετίζονται με την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση κτιρίων, τα οποία δεν έχουν ήδη ενταχθεί ή δεν θα ενταχθούν σε πρόγραμμα αναβάθμισης κτιρίων, μειώνουν, ισόποσα κατανεμημένες σε περίοδο τεσσάρων ετών, σε ποσοστό 40% του ύψους τους, τον φόρο εισοδήματος των φυσικών προσώπων, μέχρι του αναλογούντος για κάθε φορολογικό έτος φόρου, με ανώτατο συνολικά όριο δαπάνης τις 16.000 ευρώ.

Δείτε επίσης: Το Airbnb στέλνει τα ενοίκια στα «ουράνια»! Στο 45% η αύξηση των τιμών την τελευταία τριετία (video)

• Αν ο φόρος που αναλογεί στο δηλωθέν εισόδημα είναι 700 ευρώ, αλλά η δαπάνη που έχει γίνει θα μπορούσε να επιφέρει μείωση φόρου 1.600 ευρώ, η διαφορά δεν συνεπάγεται επιστροφή φόρου. Ότι «περισσεύει» χάνεται.

• Το όριο των 16.000 ευρώ οδηγεί σε μέγιστη μείωση φόρου 6.400 ευρώ, η οποία με τη σειρά της επιμερίζεται σε τέσσερα χρόνια, οδηγώντας σε μέγιστη έκπτωση φόρου εισοδήματος 1.600 ευρώ τον χρόνο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This