Το βιολί τους οι τροϊκανοί: «Οι πολίτες δεν έχουν δει ακόμη βελτίωση, αλλά να συνεχίσουν με τα μέτρα»

Must Read

Σε τροχιά ανάπτυξης έχει περάσει η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Λουίς ντε Γκίντος, ο οποίος, όμως, τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός δεν έχει ακόμη αισθανθεί στην καθημερινότητά του τη βελτίωση που αποτυπώνεται στους στατιστικούς δείκτες».

Ο κ. Nτε Γκίντος παραβρέθηκε χθες σε εκδήλωση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Με την τοποθέτησή του άφησε να διαφανεί ότι ακόμη και για τους πιο «σκληρούς» εκπροσώπους των θεσμών είναι εξόφθαλμο το γεγονός ότι στη «μεταμνημονιακή» περίοδο δεν έχουν ελαφρυνθεί τα μεγάλα βάρη που σηκώνουν στην πλειονότητά τους οι Ελληνες πολίτες εδώ και 10 χρόνια. Ωστόσο, επέμεινε επί της ουσίας στη συνέχιση του σκληρού πυρήνα των αντιλαϊκών μέτρων, τα οποία σε τελική ανάλυση ωφελούν μόνο τις τράπεζες.

Δείτε επίσης: Βρούτσης: «Όχι αυξήσεις σε όλους τους συνταξιούχους – Δεν καθορίζω εγώ το πλαίσιο»

Συγκεκριμένα, ο κ. Nτε Γκίντος τόνισε ότι το βασικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας παραμένουν τα «κόκκινα» δάνεια και κάλεσε επί της ουσίας την κυβέρνηση να πιέσει ακόμη περισσότερο όσους χρωστούν στις τράπεζες για να τα αποπληρώσουν. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αυτή είναι η μεγάλη αδυναμία της ελληνικής οικονομίας. Πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα για τη μείωσή τους και την αποκατάσταση κουλτούρας πληρωμών».

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ επανέλαβε τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για επιτάχυνση του ρυθμού μεγέθυνσης του ΑΕΠ, λέγοντας ότι ο ρυθμός μεγέθυνσης του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος θα επιταχυνθεί το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Στην εκδήλωση του ΙΟΒΕ, μεταξύ άλλων, συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι η βελτίωση της βιωσιμότητας του Δημόσιου Χρέους αποτελεί την ασφαλέστερη οδό προκειμένου να επιτευχθεί είτε μεγαλύτερος δημοσιονομικός χώρος τα επόμενα χρόνια είτε να συμφωνηθεί μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Από την πλευρά του, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας αναφέρθηκε στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε ότι για το τρέχον έτος ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο 2,5% από 2,2% που έκλεισε τελικά το 2019.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This