Κυριακή 20/6/2021

Μητσοτάκης: «Προτεραιότητά μας να μπει τέλος στην απαράδεκτη φορολογική πολιορκία»

Μετά και τα εύσημα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για την ελληνική οικονομία, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας μίλησε με άλλον αέρα για την πορεία της.

«Τόσο η αξία όσο και ο όγκος των πωλήσεων στη λιανική κινούνται σε θετική τροχιά, και αποτυπώνουν το γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας, το οποίο επικρατεί στην αγορά, όμως δεν έχω αυταπάτες. Ο δρόμος που πρέπει να διανύσουμε είναι μακρύς, αν αναλογιστούμε την κατάσταση σήμερα αλλά και τις δυνατότητες οι οποίες υπάρχουν. Το μερίδιο του λιανεμπορίου στο εθνικό εισόδημα είναι τώρα πάνω από 10%. Οι θέσεις εργασίας που προσφέρει ξεπερνούν τις 700.000, δηλαδή το 18% του συνόλου των εργαζομένων» τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο «Future of Retail» της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «ο συγκεκριμένος κλάδος παρουσιάζει μια μοναδική κοινωνική διασπορά. Εσείς είστε η μεσαία τάξη της χώρας, που πιέστηκε αλλά άντεξε τα χρόνια της κρίσης. Το λιανεμπόριο υπήρξε πάντα μέτρο ευημερίας του τόπου. Μια παράδοση που καλείται να προσαρμοστεί δημιουργικά στις ανάγκες του συνολικού μετασχηματισμού της ελληνικής και της διεθνούς οικονομίας».

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «ο σχεδιασμός μας, όπως τον έχουμε παρουσιάσει, είναι συνολικός. Φορολογικές αλλά και ασφαλιστικές παρεμβάσεις, που λειτουργούν συμπληρωματικά προς όφελος του φορολογούμενου, του ασφαλισμένου και του συνταξιούχου.

Αποτελεί πρώτη μου προτεραιότητα να βάλουμε ένα τέλος στην απαράδεκτη φορολογική πολιορκία. Ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε ήδη κατά 22%, μάλιστα ένα χρόνο νωρίτερα από ότι είχαμε δεσμευτεί, ο συντελεστής φόρου στις επιχειρήσεις έπεσε ήδη από 28% στο 24% και ο φόρος στα μερίσματα από 10% στο 5%. 1,2 δισ. μειώσεων στους φόρους που ψηφίστηκαν στον προϋπολογισμό του 2020 τα 700 εκατ. αφορούν τον κόσμο της επιχειρηματικότητας, μεγάλης, μεσαίες και μικρής».

Δείτε επίσης: Έρευνα: Οι μισοί Έλληνες είναι οικονομικά ευάλωτοι και ψάχνουν σύντροφο με… λεφτά αισθήματα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ