Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Ο Τραμπ έπλεξε το εγκώμιο του Μητσοτάκη στην Ελληνίδα πρέσβειρα: «Εξαιρετικός ηγέτης»

Μόνο καλά λόγια είχε να πει ο πρόεδρος Τραμπ για τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Χθες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο η νέα πρέσβειρα της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία μετέβη στον Λευκό Οίκο, για να επιδώσει τα διαπιστευτήριά της, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια στην πρόσφατη επίσκεψη στις ΗΠΑ του Έλληνα πρωθυπουργού, τον οποίο χαρακτήρισε «εξαιρετικό ηγέτη, ο οποίος μεταξύ άλλων, μέσω των μεταρρυθμίσεων, έχει συμβάλει ουσιαστικά στην επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

Συνεχίζοντας, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην «εξαιρετική, ιδιαίτερα ισχυρή και ιστορική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, η οποία ενισχύεται από τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις σε στρατιωτικά, οικονομικά και στρατηγικά θέματα».

Δείτε επίσης: Μεταφέρεται η νατοϊκή βάση από το Ιντσιρλίκ στην Ελλάδα;

Επιπλέον, ο Ντόναλντ Τραμπ εξήρε τον ρόλο της χώρας μας ως πυλώνα σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε την ισχυρή στήριξή του στην αναπτυσσόμενη σχέση Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου, και σημείωσε ότι η πρόσφατα κυρωθείσα από τη Βουλή συμφωνία αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ – Ελλάδας «επιβεβαιώνει τη δέσμευση των χωρών σε μια ενισχυμένη σχέση ασφάλειας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Παπαδοπούλου, που έχει διατελέσει διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διπλωματική εκπροσώπηση της χώρας μας στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Δείτε επίσης: Έκλεισε το deal με τους Σαουδάραβες: Στέλνουμε δικούς μας Patriot στη γη του «μαύρου χρυσού»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ