18-9-2020

Επίδομα ενοικίου και εισόδημα αλληλεγγύης: Πότε καταβάλλονται στους δικαιούχους

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τους τα επιδόματα ενοικίου και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Μόλις χθες εγκρίθηκε η δαπάνη ύψους 31.000.000 ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ, για να αποδώσει το επίδομα ενοικίου για τον Φεβρουάριο. Το επίδομα θα λάβουν μέχρι τα τέλη του μήνα όσοι δικαιούχοι και δικαιούχες υπέβαλαν αιτήσεις μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2020.

Επίσης, χθες, εγκρίθηκε η δαπάνη ύψους 48.830.865,54 ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα του Φεβρουαρίου.

Η πληρωμή του θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις νέες αιτήσεις για να συνεχιστεί η παροχή το 2020.

Δείτε επίσης: Το ΑΣΕΠ εκσυγχρονίζεται! Ποιες αλλαγές θα φέρει η τεχνολογία για να «χτυπηθεί» η γραφειοκρατία

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ