«Θολή» η τροπολογία για τις δαπάνες και τις αναθέσεις για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Must Read

«Απόρρητες δαπάνες» και συμβάσεις έργων και προμηθειών κατά παρέκκλιση κάθε διάταξης περί δημοσίων συμβάσεων προβλέπει τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με επίκληση των αναγκών για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, η τροπολογία επιτρέπει ουσιαστικά τη διενέργεια συγκεκριμένων δαπανών και προμηθειών, ουσιαστικά χωρίς κανέναν έλεγχο.

Δείτε επίσης: Άλλες 2.867 απόπειρες εισόδου μπλόκαραν οι Έλληνες συναριοφύλακες – Επεκτείνεται κατά 40 χλμ ο φράχτης στον Έβρο (video)

Είναι ενδεικτικό ότι με το άρθρο 4 της τροπολογίας παρέχεται η δυνατότητα χαρακτηρισμού, με υπουργική απόφαση, ως απόρρητων των δαπανών που σχετίζονται με την εκτέλεση έργων ανάπτυξης πληροφοριακών συστημάτων για τον έλεγχο της πρόσβασης και της διάθεσης παροχών στις δομές προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και των Προαναχωρησιακών Κέντρων Κράτησης Αλλοδαπών, καθώς και των απολύτως συναφών προμηθειών.

Το γιατί οι συγκεκριμένες δαπάνες πρέπει να χαρακτηριστούν έτσι είναι κάτι που θα πρέπει να εξηγηθεί, κυρίως στους… θεσμούς.

Δείτε επίσης: Ανήκουστο: Οι Τούρκοι μεταμφιέζουν και «μαρκάρουν» σαν να είναι ζώα τους μετανάστες που μας στέλνουν για να τους παρακολουθούν!

Αλλά οι εξαιρέσεις δεν σταματούν εδώ! Το άρθρο 8 της τροπολογίας προβλέπει ότι σε περίπτωση έκτακτης και απρόβλεπτης ανάγκης που επιβάλλει την άμεση λήψη και εφαρμογή μέτρων για την προστασία της δημόσιας τάξης, ασφάλειας και υγείας, και μόνο στο μέτρο που είναι απολύτως απαραίτητο για την αντιμετώπιση των αναγκών αυτών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ή τα νομίμως εξουσιοδοτημένα από αυτόν όργανα μπορούν να συνάπτουν νέες συμβάσεις έργων, υπηρεσιών και προμηθειών, όπως μίσθωσης και ναύλωσης πλωτών και χερσαίων μέσων, προμήθειας υλικοτεχνικού εξοπλισμού και εφοδίων, μετακίνησης προσωπικού, με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, ανεξαρτήτως ποσού, κατά παρέκκλιση κάβε εθνικής, γενικής ή ειδικής, διάταξης περί δημοσίων συμβάσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This