7-6-2020

Μέτρα από το ΥΠΟΙΚ για την άμεση αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον θανατηφόρο ιό!

Ο κορωνοϊός και οι σοβαρότατες επιπτώσεις του στην οικονομία ήταν το θέμα που συζητήθηκε στη σημερινή διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης επαναξιολογήθηκε η κατάσταση, έγινε ενημέρωση για όλες τις νεότερες εξελίξεις, ενώ παρουσιάστηκαν από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Τουρισμού προτάσεις που θα συγκροτούν ένα ενιαίο, συνεκτικό και συνολικό κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος, οι οποίες και θα υλοποιούνται σταδιακά, ανάλογα με τις εξελίξεις και σε συνεννόηση με τους εταίρους.

Με βάση τα όσα συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε τρία επίπεδα, ενώ τα μέτρα που θα παρθούν θα είναι στοχευμένα και όχι οριζόντια και θα ανακοινώνονται κατά περίπτωση. Θα προηγηθεί η αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων (παροχή ρευστότητας, μέσω αναστολής πληρωμής ΦΠΑ).

Κρίσιμη, εξάλλου, θεωρείται η συνεδρίαση του Eurogroup στις 16 Μαρτίου, όπου η Ελλάδα θα παρουσιάσει τις προτάσεις της, ενώ για περιπτώσεις λήψης αναγκαστικών μέτρων, όπως το υποχρεωτικό κλείσιμο καταστημάτων ή κινηματογράφων σε περιοχές με κρούσματα, οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν πριν την 16η Μαρτίου.

Οι αρμόδιοι υπουργοί συμφώνησαν ότι «δεν επιθυμούμε “κορωνοποίηση” της οικονομίας» και υπογράμμισαν ότι η Ιταλία ανακοίνωσε μέτρα ένα μήνα μετά την έξαρση κρουσμάτων. Τέλος, σημειώθηκε ότι δεν υπάρχουν ακόμα σημάδια επιπτώσεων στην καθημερινή ροή στοιχείων από το πεδίο των εσόδων (ζήτηση, κατανάλωση).

Διαβάστε επίσης: «Απροθυμία» των οφειλετών να υπαχθούν στη ρύθμιση των 24-48 δόσεων

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, οι Υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης και κ. Γιάννης Τσακίρης, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θάνος Πετραλιάς, η Γενική Γραμματέας Εργασίας κα Άννα Στρατινάκη, ο Γενικός Διευθυντής Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας κ. Κωνσταντίνος Αγραπιδάς και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ