7-6-2020

Ενίσχυση 200 εκ. από την ΕΤΕπ για υποδομές σε Έβρο και νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου

200 εκατομμύρια ευρώ θα δώσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη στήριξη έργων υποδομών, μετά και τα τελευταία γεγονότα στα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο, όπως δήλωσαν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Άντριου Μακ Ντάουελ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους.

Δείτε επίσης: «Απροθυμία» των οφειλετών να υπαχθούν στη ρύθμιση των 24-48 δόσεων

Συγκεκριμένα, τα χρήματα θα πάνε στους τομείς της υγείας, της καθαριότητας, της υδροδότησης και σε άλλες ζωτικής σημασίας υπηρεσίες. Επίσης, η ΕΤΕπ σκοπεύει να επεκτείνει το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης περιοχών που πλήττονται από την κρίση, το οποίο σήμερα χρηματοδοτεί επιχειρήσεις εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης στις χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, δηλαδή, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Βουλγαρία.

Τέλος, θα υπάρχουν προγράμματα δανειοδότησης επιχειρήσεων, μέσω του πλαισίου που έχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, «έτσι ώστε μέσω των ελληνικών τραπεζών να δώσουμε μία ώθηση στις περιοχές των νησιών και του Έβρου που, τον τελευταίο καιρό, σηκώνουν ένα ιδιαίτερα αυξημένο βάρος», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ