Μαξίμου: Έρχονται μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, που «λάβωσε» ο κορωνοϊός

Must Read

Έκτακτα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες της επιδημίας του κορωνοϊού, ετοιμάζεται να λάβει η κυβέρνηση, πιθανότατα πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 16 Μαρτίου.

Σε διευρυμένη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της με τα συναρμόδια υπουργεία υπό τον πρωθυπουργό, σήμερα, εξετάστηκαν οι επιλογές ελάφρυνσης εταιρειών και κλάδων, που πλήττονται από τους αναγκαστικούς περιορισμούς που επιβάλλει η πολιτεία λόγω κορωνοϊού, ενώ προτάθηκαν οι αναστολή καταβολής ΦΠΑ, φόρων και εισφορών.

Επίσης, συζητήθηκαν ενέσεις ρευστότητας, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη των επιχειρήσεων, που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω κορωνοϊού.

Παράλληλα, ετοιμάζεται κατάλογος με τις δαπάνες που θα πρέπει να γίνουν, ο οποίος θα υποβληθεί σε νέο υπουργικό συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, προκειμένου αυτές να αφαιρεθούν από τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού 2020.

Δείτε επίσης: Βοηθός ΥΠΕΞ των ΗΠΑ: «Απαράδεκτα όσα προκαλούνται στην Ελλάδα. Είμαστε στο πλευρό σας»

Νωρίτερα είχε γίνει η εκτίμηση της δημόσιας υγείας στη χώρα και γνωστοποιήθηκε πως αύριο, Κυριακή, θα γίνουν ανακοινώσεις για τις σχολικές μονάδες και τη Δευτέρα θα συγκεκριμενοποιηθούν τα οικονομικά μέτρα για τις πληττόμενες περιοχές.

Από το Υπουργείο Υγείας ύστερα από συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής θα αποφασιστούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων.

Στη σύσκεψη μετείχαν, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο γενικός γραμματέας πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Δείτε επίσης: Μήνυμα Σουλεϊμάν Σοϊλού στην Ελλάδα: «Όσα συνέβησαν ως τώρα, δεν ήταν τίποτα. Να δεις τι σου ‘χω για μετά!»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This