Η κυβέρνηση έκανε «γαργάρα» τη λύση για το πρόστιμο στα αναδρομικά

Must Read

Στα αζήτητα, με ευθύνη της κυβέρνησης, παραμένει η λύση (με πιθανή διαγραφή προστίμων και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, όπως είχε δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών) στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με την επιβολή από την ΑΑΔΕ πρόσθετων φόρων και προστίμων σε 70.000 συνταξιούχους. Το θέμα αφορά αναδρομικά ποσά αποδοχών των ετών 2001-2012, τα οποία εισέπραξαν το 2013 και στη συνέχεια κατηγορήθηκαν ότι δεν τα δήλωσαν στην Εφορία (με τις δηλώσεις εισοδήματος του 2014), αν και ποτέ δεν είχαν λάβει σχετική ενημέρωση από τις ΔΟΥ.

Δείτε επίσης: Αποζημίωση 500 ευρώ σε 200.000 εργαζόμενους επιχειρήσεων που έπληξε ο κορωνοϊός

Όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) Κώστας Χατζόπουλος και η γενική γραμματέας Πόπη Μουρίκη, παρά τις δεσμεύσεις που είχαν λάβει από τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο στις 14 Φεβρουαρίου (για απόδοση οριστικής λύσης ως τις 18 Φεβρουαρίου) μέχρι στιγμής, επί της ουσίας δεν έχει γίνει τίποτα.

Μόνη ρύθμιση η παράταση χρόνου

Τότε, σύμφωνα με τους επικεφαλής του ΕΝΔΙΣΥ, «ο κ. Βεσυρόπουλος τοποθετήθηκε θετικά στο θέμα μας και μας είπε χαρακτηριστικά: Μας απασχολεί από 24 Δεκεμβρίου του 2019 το θέμα». Μάλιστα, λίγες ημέρες μετά ο υφυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Χατζόπουλο και δεσμεύτηκε, βάσει της ανακοίνωσης του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, ότι τις ημέρες που θα ακολουθούσαν θα κατατιθόταν στη Βουλή σχετική νομοθετική ρύθμιση μέσω της οποίας θα διαγράφονταν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις ύστερα από επανεκκαθάριση των επίμαχων δηλώσεων και επιμήκυνση του χρόνου πληρωμής.

Ωστόσο, «μέχρι και σήμερα η μόνη νομοθετική ρύθμιση που έχει κατατεθεί είναι η παράταση του χρόνου πληρωμής από τις 28 Φεβρουαρίου 2020, στις 29 Μαΐου του 2020» τονίζουν ο κ. Χατζόπουλος και η κυρία Μουρίκη στην ανακοίνωση του ΕΝΔΙΣΥ. Για τον λόγο αυτόν η ηγεσία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών «να φανεί συνεπής με τις ως άνω δεσμεύσεις της, καθώς τα αιτήματά μας είναι δίκαια και προκειμένου οι συνταξιούχοι να μην ταλαιπωρηθούν αλλά και να μην επιβαρυνθούν οικονομικά προσφεύγοντας στα Διοικητικά Δικαστήρια».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This