Πέμπτη 17/6/2021

Τι ισχύει με το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης

Διευκρινίσεις για το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης λόγω του Covid-19, έδωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, μετά την ενημέρωσή του από τον υπουργό Ανάπτυξης.

Τις διευκρινίσεις που δόθηκαν από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, έπειτα από απορίες που προέκυψαν από τους επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης σχετικά με τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, δημοσιοποίησε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στην ηλεκτρονική σελίδα του επιμελητηρίου για τα καταστήματα εστίασης θα ισχύσουν τα κάτωθι:

  • Δεν θα λειτουργούν τα καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.
  • Μπορούν όμως να λειτουργούν ως delivery. Και αν κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται μέχρι σήμερα, έχουν τη δυνατότητα να το εφαρμόσουν αφού προχωρήσουν στην απαιτούμενη αλλαγή του ΚΑΔ.
  • Σε αυτές τις επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι από 5 όρθιοι πελάτες που εξυπηρετούνται άμεσα (take away).
  • Τα καταστήματα εστίασης που θα κλείσουν, θα μπορούν να μεταφέρουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το κράτος (ΦΠΑ, εισφορές, φορολογία) για τον Ιούνιο. Αυτό δεν θα ισχύσει για όσα καταστήματα συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ