Δανειολήπτες ελβετικού φράγκου: Κύριε Πρωθυπουργέ, ζητάμε άμεση αναστολή της πληρωμής των δόσεων προς τις τράπεζες

Must Read

Την άμεση αναστολή της πληρωμής δόσεων των δανείων από τις τράπεζες, ζητεί από την κυβέρνηση ο Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου. 

Συγκεκριμένα ο σύλλογος κάνει έκκληση προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την «άμεση αναστολή της πληρωμής των δόσεων των στεγαστικών, επιχειρηματικών και των καταναλωτικών δανείων προς τις Τράπεζες, κατ’ ελάχιστον και σε πρώτη φάση για τριάντα ημέρες, λόγω των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19, και των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης του».

Με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, ο ΣΥ.ΔΑΝ.ΕΦ., ο οποίος αριθμεί σε 4.000 ενεργά μέλη, αλλά, ωστόσο, εκπροσωπεί τους 70.000 Έλληνες δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, ζητά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την άμεση αναστολή πληρωμών.

Μάλιστα, η επιστολή των δανειοληπτών Ελβετικού φράγκου κοινοποιήθηκε και στους αρμόδιους υπουργούς, Ανάπτυξης και Οικονομικών, στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και στον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Διαβάστε επίσης: Ο Στουρνάρας δεν δίνει το «μαξιλάρι» των 30 δις για τον κορωνοϊό για να κάνει τον… καλό στις τράπεζες

Το αίτημα προς τον πρωθυπουργό του ΣΥ.ΔΑΝ.ΦΕ. έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ : Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ([email protected])

KOIN : (α) Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ([email protected])
(β) Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ([email protected])
(γ) Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα, (fax 2103232239, 2103232816)
(δ) Ελληνική Ένωση Τραπεζών, Υπόψη Προέδρου Δ.Σ, ([email protected])

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Νιώθουμε ότι έχουμε το χρέος να απευθυνθούμε προς Εσάς, ως Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥ.ΔΑΝ.ΕΦ) με 4.000 ενεργά μέλη, ο οποίος δραστηριοποιείται με κοινωνικές, πολιτικές, δικαστικές και κοινωνικές παρεμβάσεις από το 2014, προκειμένου να δικαιωθούν 70.000 δανειολήπτες σε ρήτρα αξίας ελβετικού φράγκου και περίπου 280.000 άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους, προκειμένου να αιτηθούμε με την παρούσα, την άμεση αναστολή της πληρωμής των δόσεων των στεγαστικών, επιχειρηματικών και των καταναλωτικών δανείων προς τις Τράπεζες, κατ’ελάχιστον και σε πρώτη φάση για τριάντα ημέρες, λόγω των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19, και των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης του , τα οποία η κυβέρνησή Σας, άριστα και έγκαιρα πράττοντας, υιοθέτησε .

Θα ήταν κοινός τόπος το να αναφερθούμε στην εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, που αντιμετωπίζει και η χώρα μας, όπως και τις δραματικές συνέπειες που έχει ήδη προκαλέσει και θα προκαλέσει περαιτέρω στην οικονομία της Χώρας, την αγορά εργασίας και σε κάθε φορολογούμενο πολίτη και οικογένεια. Ήδη με νομοθετική πρωτοβουλία που Εσείς λάβατε, το Ελληνικό Δημόσιο ανέστειλε τις καταβολές φόρων και εισφορών προς τα ταμεία, προβαίνοντας σε μια κίνηση άμεσης στήριξης των πολιτών της χώρας, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή.

Με την παρούσα προσφεύγουμε σε Εσάς και ζητούμε να αναλάβετε νομοθετική πρωτοβουλία, που θα επιβάλλει την άμεση αναστολή της πληρωμής των δόσεων των στεγαστικών, επιχειρηματικών και των καταναλωτικών δανείων προς τα Πιστωτικά Ιδρύματα της χώρας, κατ’ελάχιστον και σε πρώτη φάση για τριάντα ημέρες, λόγω των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού .

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Είμαστε βέβαιοι ότι με τα αντανακλαστικά και την άμεση αποτελεσματικότητα που έχετε επιδείξει εν γένει, αλλά και ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα περίοδο, θα υιοθετήσετε το δίκαιο και εύλογο αίτημά εκατομμυρίων δανειοληπτών σε όλη την χώρα.

Με βαθιά εκτίμηση ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΔΑΝ.ΕΦ
Παντελεήμων Αντωνιάδης»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This