18.4 C
Athens
10-4-2020

Κατατέθηκε προσφορά για τα δάνεια της MIG

Στα χέρια της τράπεζας, πλέον, οι αποφάσεις για το αν η προσφορά αποτελεί ή όχι βάση συζήτησης. Πως η πανδημία του κορωνοϊού περιόρισε το ενδιαφέρον. Ποια δάνεια της MIG βγαίνουν προς πώληση.

Μια δεσμευτική προσφορά για την αγορά των δανείων της MIG έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια της η Τράπεζα Πειραιώς, χωρίς να είναι σαφές αν μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης.

Με δεδομένο ότι η διαγωνιστική διαδικασία «έτρεξε» εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, το αρχικό ενδιαφέρον περιορίστηκε. Υπό το παραπάνω πρίσμα, είναι πιθανόν η ακόμη και η κατατεθείσα προσφορά να ενσωματώνει πρόνοιες, ως προς τις ανατροπές, που επιφέρει στην οικονομική δραστηριότητα του ομίλου MIG η πανδημία.

Η Πειραιώς έλαβε την απόφαση να προχωρήσει σε πώληση των δανείων της MIG, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, την ώρα, δηλαδή, που η χώρα έμπαινε στη δίνη της πανδημίας.

Μεταξύ όσων έλαβαν NDA περιλαμβάνονται οι Emma Capital, Comer Group, Fortress, Farallon, Oak Hill και Lone Star. Όλοι οι παραπάνω επενδυτές έχουν ενδιαφερθεί, στο πρόσφατο παρελθόν, είτε για την αγορά των δανείων της MIG, είτε για την αγορά της Attica Group.

Η Πειραιώς βγάζει προς πώληση το σύνολο των δανείων της μητρικής του ομίλου MIG. Πρόκειται για δάνεια ονομαστικής αξίας 548,8 εκατ. ευρώ και υψηλότερης συνολικής απαίτησης λόγω του συνυπολογισμού των τόκων. Αδιευκρίνιστο παραμένει το πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες κεφαλαίου κίνησης της MIG για τη φετινή χρονιά.

Στον αντίποδα, έχει διευκρινισθεί ότι στο «πωλητήριο» δεν συμπεριλαμβάνεται το 32% της MIG, που κατέχει η Πειραιώς, γεγονός που σύμφωνα με ενδιαφερόμενους επενδυτές δεν διευκολύνει τους μετέπειτα χειρισμούς για αυτόν που θα αγοράσει τα δάνεια.

Τα δάνεια της MIG αναχρηματοδοτήθηκαν από την Πειραιώς στα τέλη του 2019. Ειδικότερα, παρατάθηκε ως την 30η Ιουνίου 2020 η περίοδος αποπληρωμής δύο κοινών ομολογιακών δανείων, ανεξόφλητου υπολοίπου 142,5 εκατ. ευρώ και 86,25 εκατ. ευρώ αντίστοιχα με παράταση της περιόδου εκτοκισμού. Σημειώνεται ότι το ομολογιακό ανεξόφλητου υπολοίπου 142,5 εκατ. ευρώ ανήκε στη Fortress και αγοράστηκε από την Πειραιώς στις 23/10/2019 λίγο πριν τη λήξη του.

Επιπρόσθετα, παρατάθηκε ως την 31η Ιουλίου 2020 η διάρκεια του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου, ανεξόφλητου υπολοίπου 295,1 εκατ. ευρώ. Με τις συμβάσεις αναχρηματοδότησης, η Πειραιώς έβαλε προσημειώσεις επί των μετοχών Vivartia και Attica Group, κυριότητας MIG, και για το ΜΟΔ, το οποίο προηγουμένως δεν διέθετε εξασφαλίσεις.

Σημειώνεται ότι το προσχέδιο της συμφωνίας αναδιάρθρωσης, το οποίο αναρτήθηκε στο ΓΕΜΗ, προέβλεπε τη δέσμευση της MIG να εξασφαλίσει ως την 31η Ιουλίου 2021, είτε μια συμφωνία αναχρηματοδότησης του συνόλου του δανεισμού της, είτε να προχωρήσει στη διάθεση ενός ή περισσότερων περιουσιακών της στοιχείων για να αποπληρώσει μέρος ή το σύνολο των υποχρεώσεών της προς την Πειραιώς.

Ακολουθήστε μας στο Facebook και μείνετε πάντα ενημερωμένοι!

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λάκης Λαζόπουλος: «Είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες συμπεριφερόμαστε πολύ σωστά» (video)

Mέσω Skype εμφανίστηκε ο Λάκης Λαζόπουλος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «Live tonight», για να σχολιάσει την δύσκολη περίοδο που διανύουμε μαχόμενοι ενάντια στην...

«Λουκέτο» μέχρι 10 Μαΐου και… βλέπουμε στα σχολεία! Το σενάριο για το πως θα γίνουν οι Πανελλήνιες

Τουλάχιστον, μέχρι τις 10 Μαϊου θα μείνουν κλειστά τα σχολεία της χώρας και ενδεχομένως ακόμα περισσότερο, ανάλογα με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα...

Έκανε πρεμιέρα η πλατφόρμα για το 600άρι του προγράμματος τηλεκατάρτισης – Αφορά 120.000 επιστήμονες!

Με τη διαδικασία ήδη να έχει καθυστερήσει, άνέβηκε στο διαδίκτυο η ηλεκτρονική πλατφόρμα (elearning.yeka.gr) στην οποία περισσότεροι από 120.000 επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι...

Κηδειόχαρτο σε δρόμους της Αθήνας απευθύνεται σε ηλικιωμένους που βολτάρουν

Με κυνικό μήνυμα προσπάθησε η τρολ σελίδα «Τελεταί Μπούκουρας» να συνετίσει τους ηλικιωμένους που εξακολουθούν να βολτάρουν παρά τα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας! «Είσαι...

Ανάλγητοι δανειστές! Δίνουν τέλος στην προστασία πρώτης κατοικίας και ονειρεύονται πλειστηριασμούς μέσα στην πανδημία

Το ανάλγητο πρόσωπό τους δείχνουν ακόμα μία φορά, αμετανόητοι, οι δανειστές, καθώς, παρά την πρωτοφανή οικονομική καταστροφή που ήδη έχει προκαλέσει η πανδημία σε...

S-400: ο Σουλτάνος και το δίλημμα του!

Το θέμα της προμήθειας από την Τουρκία των S-400 είναι μια στρατηγική επιλογή της Άγκυρας, που -εκτός των άλλων- θα προκαλέσει σοβαρό και -ίσως-...