Κυριακή 20/6/2021

Από Μεγάλη Τρίτη και… βλέπουμε το «επιστημονικό» 600αρι!

Από τη Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου και μέσα στους… επόμενους μήνες, αναμένεται οι εν δυνάμει δικαιούχοι 180.390 επιστήμονες (μεταξύ άλλων, μηχανικοί, οικονομολόγοι, λογιστές και νομικοί) να λάβουν, στο σύνολο του, το επίδομα «τηλεκατάρτισης» των 600 ευρώ, που δίδεται για να ενισχυθούν από τις επιπτώσεις που προκαλεί σήμερα (!) ο κορωνοϊός. Το γεγονός αυτό, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις φορέων εκπροσώπησης τους (όπως του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών) που κάνουν λίγο πολύ λόγο για «κοροϊδία».

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, το επίδομα θα καταβληθεί σε δύο δόσεις ως εξής: α) 400 ευρώ θα δοθεί σαν προκαταβολή από τη Μεγάλη Τρίτη και μετά και β) με την ολοκλήρωση του προγράμματος «τηλεκατάρτισης» θα δοθούν τα υπόλοιπα 200 ευρώ, με τους επιστημονικούς φορείς να εκτιμούν ότι στο σύνολο του, το επίδομα για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού θα καταβληθεί στους δικαιούχους ακόμη και στα τέλη του χρόνου, λόγω και των χρονοβόρων διαδικασιών του ΕΣΠΑ.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ενδιαφέροντος αρχίζει την Πέμπτη 9 και λήγει στις 20 Απριλίου. Στο ειδικό πρόγραμμα (περιλαμβάνει παρακολούθηση προγράμματος 100 διδακτικών ωρών και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων από ειδικά διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης) μπορούν να ενταχθούν μηχανικοί κάθε ειδικότητας, οικονομολόγοι – λογιστές ανεξαρτήτως τάξεως, δικηγόροι (ασκούμενοι και συμβολαιογράφοι) ελεύθεροι επαγγελματίες ή με έμμισθη εντολή, ιατροί κάθε ειδικότητας, εκπαιδευτικοί και ερευνητές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ