Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Με νέα Υπουργική απόφαση ενισχύονται και οι ναυτικοί με το «800αρι»

Τη δυνατότητα να λάβουν την έκτακτη ενίσχυση των 800 ευρώ έχουν και οι ναυτικοί. Αντίθετα, από το «800άρι» αποκλείονται οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ, στα ΝΠΔΔ και στα ΝΠΙΔ που ανήκουν στο Κράτος.

Σύμφωνα με νεότερη Υπουργική Απόφαση, δικαιούχοι της ενίσχυσης των 800 ευρώ είναι: α) ναυτολογημένοι ναυτικοί σε επιβατηγά ή οχηματαγωγά που έχουν διακόψει από την 1η Μαρτίου ή θα σταματήσουν τα δρομολόγια για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, β) ναυτολογημένοι ναυτικοί σε επαγγελματικά αλιευτικά 24 μέτρων και πάνω που δεν εκτελούν πλόες, γ) απογεγραμμένοι ναυτικοί επιβατηγών και οχηματαγωγών που εκτελούν τουριστικούς πλόες και των οποίων η σύμβαση ναυτολόγησης έχει λυθεί από την 1η έως τις 30 Μαρτίου, ανεξαρτήτως αιτιολογίας (εκτός των περιπτώσεων υπαιτιότητας του ναυτικού ή ασθενείας).

Δείτε επίσης: Διαθέσιμα μέσω TAXISnet τα ποσά των επιστροφών φόρων

Οι πλοιοκτήτες πρέπει να υποβάλλουν στο ΝΑΤ Υπεύθυνες Δηλώσεις με τις οποίες να δηλώνουν τους ναυτικούς που θα υπαχθούν στο μέτρο και μετά να τους τις γνωστοποιήσουν. Στη συνέχεια, οι δικαιούχοι πρέπει να κάνουν αίτηση στην αρμόδια Λιμενική Αρχή για να πάρουν την ενίσχυση από τον Οίκο Ναύτου.

Αντίθετα, με νέα Υ.Α. αποσαφηνίζεται ότι δεν δικαιούνται το «800άρι» όσοι εργάζονται: α) Στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ, β) σε ΝΠΔΔ, γ) σε ΝΠΙΔ που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικά από κρατικούς πόρους τουλάχιστον κατά 50% του ετήσιου προϋπολογισμού τους και δ) σε επιχειρήσεις δημόσιου συμφέροντος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ