Τρεις εναλλακτικές λύσεις και διευκρινίσεις για την πληρωμή των εισφορών Φεβρουαρίου

Must Read

Τρεις εναλλακτικές λύσεις έχουν 1.213.257 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες για να εξοφλήσουν τις εισφορές Φεβρουαρίου 2020, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, με βάση τα ειδοποιητήρια τα οποία αναρτήθηκαν χθες στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr).

  • Του Νάσου Χατζητσάκου

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, οι μη μισθωτοί μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στις εξής λύσεις:

  • α) να πληρώσουν την εισφορά που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική τους κατηγορία,
  • β) να πληρώσουν την εισφορά Φεβρουαρίου 2020, μειωμένη κατά 25% εφόσον έχουν εξοφλήσει ή θα εξοφλήσουν έως τις 10 Απριλίου την εισφορά του Ιανουαρίου 2020, και
  • γ) να πληρώσουν την εισφορά σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις χωρίς προσαυξήσεις, με καταβολή της πρώτης δόσης έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Από τον ΕΦΚΑ, όσον αφορά τις εναλλακτικές λύσεις που έχουν οι μη μισθωτοί, διευκρινίζονται τα εξής:

• Η πρώτη επιλογή αφορά τους ασφαλισμένους που επιθυμούν να διατηρήσουν το επίπεδο της ανταποδοτικής σύνταξης που έχουν σχεδιάσει, καθώς με τη δεύτερη επιλογή προσαρμόζονται αναλογικά οι συντάξιμες αποδοχές του Φεβρουαρίου 2020 (μείωση 25%).
• Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή της μειωμένης εισφοράς είναι αφενός να εξοφληθεί το ειδοποιητήριο έως την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 και αφετέρου να έχει καταβληθεί η εισφορά του Ιανουαρίου 2020 (ακόμη κι αν πληρωθεί στις 10 Απριλίου, μαζί με την εισφορά του Φεβρουαρίου).
• Η δυνατότητα πληρωμής σε τέσσερις δόσεις χωρίς προσαυξήσεις αφορά μόνον όσους εντάσσονται στους πληττόμενους κλάδους, όπως αυτοί προσδιορίζονται από τους Κωδικούς Άσκησης Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που έχουν ανακοινωθεί.

Δείτε επίσης: Από Μεγάλη Τρίτη και… βλέπουμε το «επιστημονικό» 600αρι!

Σημειώνεται ότι η πληρωμή των εισφορών του Ιανουαρίου του 2020 και εφεξής πραγματοποιείται με νέο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής (RF).

Για τους 181.414 ασφαλισμένους που δήλωσαν παράλληλα και μισθωτή εργασία τα ειδοποιητήρια θα εκδοθούν αργότερα, μετά την επεξεργασία των στοιχείων της ΑΠΔ του Ιανουαρίου του 2020 και τον υπολογισμό της διαφοράς μεταξύ των εισφορών τους από μισθωτή εργασία και των εισφορών που αντιστοιχούν στην ασφαλιστική κατηγορία που επέλεξαν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This