Η Ελλάδα αποφάσισε ότι κάποια τουρκικά τουρσιά δεν ήταν… καλοδεχούμενα στα σύνορά της – και τα… επέστρεψε πίσω στην Τουρκία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Echedoros.blog, κατά τους συνοριακούς ελέγχους ανιχνεύθηκε διοξείδιο του θείου σε παρτίδες μικτών τουρσιών, κάτι που απαγόρευσε την είσοδό τους στην ελληνική αγορά.
Το διοξείδιο του θείου, αν και αόρατο και άχρωμο, δεν είναι αστείο: προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα, συμβάλλει στη δημιουργία όξινης βροχής και διαταράσσει το κλίμα. Έτσι, τα συγκεκριμένα τουρσιά επιστράφηκαν χωρίς καν να προλάβουν να φτάσουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Η απόφαση αυτή δείχνει ότι, πέρα από γεύσεις και συνταγές, υπάρχει και αυστηρός έλεγχος για την ασφάλεια των τροφίμων στην Ελλάδα – και μερικές φορές τα τουρσιά γίνονται… ανεπιθύμητοι καλεσμένοι στα σύνορα.
*Φωτογραφία αρχείου
Δείτε επίσης:
- Πρόστιμα άνω τους 1 εκατ. ευρώ σε σούπερ μάρκετ και αλυσίδες τροφίμων
- Γιατί ακριβαίνει ακόμη το καλάθι του σούπερ μάρκετ – Αυξήσεις σε καφέ, κρέας και σοκολάτα







