Εκτοξεύτηκαν κατά 74% οι πολυεκατομμυριούχοι στην Ελλάδα την περίοδο 2021-2026

Πάνω η ελίτ, κάτω η κοινωνία

Στην Ελλάδα των επιδομάτων, των pass διά πάσαν νόσον και των κυβερνητικών πανηγυρικών περί «ανθεκτικής οικονομίας», υπάρχει μια λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά και δεν περιλαμβάνεται σε κανέναν μπλε υπουργικό φάκελο και σε κανένα κυβερνητικό στικάκι.

Η οικονομία στη Ελλάδα «πετάει» αλλά όχι για όλους

Μέσα σε μόλις πέντε χρόνια (εντός της εθνοσωτηρίου περιόδου), οι Έλληνες με περιουσία άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων αυξήθηκαν κατά 74%, από 523 το 2021, σε 910 το 2026!

Η ελληνική οικονομία δηλαδή παράγει πολυεκατομμυριούχους. Δεν το λέμε εμείς, τα στοιχεία της Knight Frank μέσω της έκθεσης The Wealth Report το δείχνουν.

Πηγή: www.knightfrank.com/research/reports/wealthreport

Κι όσο ακούγονται φάλτσα περί «καλής πορείας» της οικονομίας μας και περί «ισχυρής ανάπτυξης», τόσο δυναμώνει ο αντίλογος για το ποιος ωφελείται από αυτά. Την απάντηση δίνουν, όπως μπορεί να δει κανείς, τα στοιχεία.

Όλα αυτά φυσικά, οι περισσότεροι κυβερνητικοί τα γνωρίζουν. Γι’ αυτό και τα πακέτα στήριξης, τα επιδόματα και οι «διορθωτικές κινήσεις» εμφανίζονται όλο και πιο συχνά, για να λειτουργήσουν σαν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και σαν γραμμή πολιτικής άμυνας.

*Image by Michael Schwarzenberger from Pixabay

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

 [minoandesign-storyteller type="latest"]

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διαβάστε επίσης