Το Σάββατο το τελευταίο αντίο στον Μανούσο Βολουδάκη στα Χανιά

Must Read

Το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, φίλοι, συγγενείς, συνεργάτες και άνθρωποι του πολιτικού χώρου θα πουν το τελευταίο αντίο στον βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσο Βολουδάκη.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου και η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο του Αγίου Λουκά, στον οικογενειακό τάφο δίπλα στον πατέρα του. Η ώρα της εξοδίου ακολουθίας πρόκειται να ανακοινωθεί ως το πρωί της Πέμπτης.

Ο 57χρονος βουλευτής μίλησε πρώτη φορά για την μάχη που δίνει, στη Νέα Τηλεόραση της Κρήτης και τη Μαρίνα Γιακουμάκη, τον περασμένο Δεκέμβριο. 

«Κάποια στιγμή έρχεται η ανατροπή το είχε έγινε και με εμένα. Όταν διαγνωστεί κάποιος με καρκίνο η πρώτη αντίδραση είναι πολλαπλό σοκ, προσωπικό, οικογενειακό, κοινωνικό. Έχουμε όλοι στο μυαλό μας τον καρκίνο ως θανατική καταδίκη. Είναι κάτι δύσκολο να το διαχειριστείς σε πρώτη φάση όμως σήμερα μπορούμε να πούμε πως δεν είναι καταδίκη. Αυτή η ασθένεια αφορά ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού με τον α ή β τρόπο. Δεν είναι μόνο η φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεται αλλά και αισιοδοξία, ελπίδα και πίστη ώστε να ξεπεράσεις ή να νικήσεις το πρόβλημα» είχε δηλώσει ο ίδιος.

Μόλις τέσσερις ημέρες πριν φύγει από τη ζωή, ο ίδιος έγραψε σε επιστολή του για την εκδήλωση της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας στα Χανιά: «Σήμερα έχουμε πολλά όπλα στη μάχη κατά του καρκίνου. Κάθε μέρα έχουμε και περισσότερα. Ήδη πολλές μορφές είναι ιάσιμες ή αντιμετωπίζονται ως χρόνιες παθήσεις. Για αυτό έχει μεγάλη σημασία να δώσουμε ελπίδα στους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Κάθε μέρα που κερδίζεται, μας φέρνει πιο κοντά στη νίκη. Πολιτεία, κοινωνία κι ο καθένας κι η κάθε μια ξεχωριστά, πρέπει να μεταδίδουμε διαρκώς αυτό το ελπιδοφόρο μήνυμα».

Σημειώνεται ότι στις 25 Ιανουαρίου ο ίδιος ανακοίνωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι δεν θα καταφέρει να παραστεί στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ηράκλειο, εξαιτίας επιπλοκής στο πρόβλημα υγείας του: «Μια επιπλοκή στο γνωστό θέμα της υγείας μου, δε θα μου επιτρέψει να παραστώ σήμερα στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ηράκλειο. (Θα το ξεπεράσω και αυτή τη φορά). Παρίσταμαι και στηρίζω νοερά! Εμπρός για τη δεύτερη τετραετία της ΝΔ!».

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με οδύνη τον βουλευτή Χανίων Μανούσο Βολουδάκη, έναν άξιο πολιτικό, έναν ακέραιο άνθρωπο και έναν πολύτιμο αγωνιστή της παράταξής μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Με σπουδές στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακό στην Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ, εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος. Εξελέγη βουλευτής Χανίων με τη Νέα Δημοκρατία το 2007, το 2012 και το 2019. Διετέλεσε επίσης Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης από το 2005 έως το 2006 και Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης την περίοδο 2012-2013», συμπληρώνει.

Και προσθέτει: «Στην οικογένειά του απευθύνουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Η γενναιότητα και το ήθος του Μανούσου Βολουδάκη θα λείψουν από τη δημόσια ζωή. Θα αποτελούν, ωστόσο, πάντα οδηγό για όλους εμάς στην επιδίωξή μας να ενώσουμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες για να πετύχουμε την καλύτερη εκδοχή της Ελλάδας».

Επίσης η ΝΔ ανακοίνωσε ότι λόγω της απώλειας του Μανούσου Βολουδάκη, αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του κόμματος μέχρι και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου.

«Αποχαιρετούμε έναν ευπατρίδη που προσέφερε με απόλυτη συνέπεια, εντιμότητα και σοβαρότητα στα Χανιά»

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σε συλλυπητήριο μήνυμά του χαρακτηρίζει τον βουλευτή ως έναν ευπατρίδη, με εντιμότητα και σοβαρότητα.

«Η αιφνίδια είδηση του θανάτου του Μανούσου Βολουδάκη, προκαλεί μεγάλο πόνο και οδύνη στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας και στην κοινωνία των Χανίων. Ο Μανούσος Βολουδάκης ήταν ένας νέος άνθρωπος, ο οποίος με την πολιτική του σταδιοδρομία, το ήθος και την ευγένειά του, διέγραψε μια πορεία ζωής άξια θαυμασμού και σεβασμού» αναφέρει και συνεχίζει:

«Ο Μανούσος, μας αποχαιρετά σήμερα σε ηλικία μόλις 57 ετών, αφήνει όμως μια σπουδαία παρακαταθήκη στην πολιτική ζωή του τόπου μας∙ ήταν ένας συνεπής Δημοκράτης, ένας αφοσιωμένος κοινοβουλευτικός, που τίμησε την εμπιστοσύνη των Χανιωτών από όποια θέση και αν διετέλεσε, στη μακρόχρονη παρουσία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Ο Δήμαρχος στην συνέχεια τονίζει: «Με τον Μανούσο παλέψαμε και διεκδικήσαμε από κοινού ζητήματα, που αφορούν στα συμφέροντα του Δήμου Χανίων και πολλές από τις σημαντικές επιτυχίες του Δήμου, επιτεύχθηκαν χάρη στη δική του συμβολή. Προσωπικά, αποχαιρετώ σήμερα έναν ευπατρίδη που προσέφερε με απόλυτη συνέπεια, εντιμότητα και σοβαρότητα στα Χανιά, η αξιοπρέπεια και το ήθος του οποίου, θα αποτελούν πάντα ένα σημείο αναφοράς για τις νεότερες γενιές. Στη σκέψη μας βρίσκεται η οικογένεια που αφήνει πίσω του, τα τρία του παιδιά, και η σύζυγος του και ευχόμαστε από καρδιάς, να βρουν τη δύναμη για να διαχειριστούν τη μεγάλη απώλεια».

Και καταλήγει λέγοντας: «Εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού μας Συμβουλίου, εκφράζουμε στην οικογένεια και του οικείους του, τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια και κηρύσσουμε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ημέρα πένθους για τον Δήμο Χανίων την ημέρα που θα τελεστεί η κηδεία».

Δείτε επίσης: Πέθανε ο βουλευτής Χανίων, Μανούσος Βολουδάκης

Δείτε επίσης: Ενός λεπτού σιγή στην Ολομέλεια για τον Μανούσο Βολουδάκη

Δείτε επίσης: Ο Μανούσος Βολουδάκης είχε μιλήσει για τον καρκίνο δύο μήνες πριν πεθάνει

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This