Ράκος ο Αλέξης Γεωργούλης

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο Γεωργούλης- «Δεν μπορεί να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα» λέει καλός του φίλος

Must Read

Την επίσπευση των διαδικασιών για την άρση της ασυλίας του ως ευρωβουλευτή, προκειμένου να αρχίσει η διερεύνηση της σε βάρος του καταγγελίας, ζητά ο Αλέξης Γεωργούλης.

Ο ηθοποιός, που βρέθηκε στη δίνη καταγγελίας για βιασμό και ξυλοδαρμό, έστειλε επιστολή στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, ζητώντας της να συμβάλει όσο μπορεί προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την άρση της ασυλίας του.

Ο ευρωβουλευτής βιάζεται να καταθέσει ενώπιον των βελγικών δικαστικών Αρχών, που έχουν ζητήσει την άρση της ασυλίας του από την Ευρωβουλή, προκειμένου να κληθεί να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για όσα του καταμαρτυρεί η δικηγόρος Ελένη Χρονοπούλου, καθώς αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος.

Η εξέταση του αιτήματος άρσης της ασυλίας που έχουν ζητήσει οι βελγικές Αρχές αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον δύο μήνες. Αρχικά, στις 8 Μαΐου θα οριστεί εισηγητής της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος θα κρίνει αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την άρση της ασυλίας του. Στη συνέχεια θα συγκληθεί η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων από τις 30 Μαΐου και μετά για να αποφανθεί επί του αιτήματος άρσης της ασυλίας. Η τελική απόφαση θα ληφθεί μετά την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για τη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης βιασμού και σωματικής κακοποίησης.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους των Βρυξελλών, η απόφαση άρσης της ασυλίας θεωρείται δεδομένη από τη στιγμή που ο ίδιος ο ευρωβουλευτής το επιθυμεί, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση το συντομότερο δυνατόν από τις βελγικές Αρχές. Για τον λόγο αυτόν έστειλε τη σχετική επιστολή στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, σε μια προσπάθεια να επιταχυνθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες άρσης της ασυλίας του. Ομως είναι άγνωστο αν θα τα καταφέρει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη δεν έχουν στα χέρια τους τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του εντολέα τους. Οπως ανέφεραν σε πρόσφατη ανακοίνωση οι Βέλγοι δικηγόροι του Γεωργούλη, δεν έχουν πρόσβαση στη δικογραφία από τη στιγμή που παραμένει σε ισχύ η ασυλία του. Μετά την άρση της, ο ευρωβουλευτής θα αιτηθεί ακρόαση από τον Βέλγο δικαστικό λειτουργό που θα χειριστεί την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, ο ηθοποιός και ευρωβουλευτής φαίνεται πως είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, μία εβδομάδα μετά τη δημοσιοποίηση της σε βάρος του καταγγελίας, όπως δήλωσε χθες η επί 20 χρόνια φίλη του, δημοσιογράφος Μαριέττα Φρύδα. «Είναι σε κατάσταση πολύ άσχημη και δεν θέλει να μιλήσει. Μου θυμίζει λίγο Μεσαίωνα όλη αυτή η κατάσταση. “Ας τον ρίξουμε στον Αδη” ας πούμε. Δηλαδή, αν έχει γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να έχει μεταλλαχθεί» ανέφερε η Μαριέττα Φρύδα, μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

«Τον έχω συναναστραφεί πάνω από 20 χρόνια. Εχω γνωρίσει έναν πράο και ήρεμο άνθρωπο. Δεν έδινε ποτέ δικαίωμα για τις προσωπικές του σχέσεις, δεν εξέθεσε ποτέ κάποια γυναίκα. Πέφτω από τα σύννεφα, δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορεί ο Αλέξης να εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση. Δεν ήμουν μπροστά, δεν ξέρω τι ακριβώς έχει συμβεί με την κυρία» επεσήμανε η δημοσιογράφος.




«Όλοι μας θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια απέναντι σε οποιοδήποτε φύλο. Η οποιαδήποτε βία είναι καταγγελτέα», δήλωσε σήμερα ο αντιδήμαρχος Αγιάς και φίλος του Γεωργούλη, Νίκος Ντάγκας.

«Όλοι μας θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια απέναντι σε οποιοδήποτε φύλο. Η οποιαδήποτε βία είναι καταγγελτέα. Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί» ανέφερε και πρόσθεσε ότι ένας άνθρωπος σαν τον Αλέξη Γεωργούλη δεν θα μπορούσε να φτάσει σε τέτοια επίπεδα: «Ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι δοτικός, φιλικός, συμμετοχικός, είναι ήρεμος, βοηθά, δεν μπορεί να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα» σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Ντάγκας, δεν γνωρίζει αν ο Αλέξης Γεωργούλης υπήρξε ζευγάρι με την Ελένη Χρονοπούλου, ενώ όπως τόνισε, τον προβληματίζει το γεγονός ότι ήρθε τώρα στη δημοσιότητα η καταγγελία της δικηγόρου.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This