Τι «βλέπουν» οι στοιχηματικές για τον ΣΥΡΙΖΑ και η πιθανότητα διάσπασης!

Ποια είναι τα προγνωστικά για την επόμενη μέρα στην Κουμουνδούρου

Must Read

Οι… στοιχηματικές «μίλησαν» για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλωστε αφορμή αποτέλεσαν τα απανωτά εκλογικά σοκ στην Κουμουνδούρου, μετά τις δύο διαδοχικές ηχηρές ήττες στις βουλευτικές εκλογές και πλέον η εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

Ενώ οι στοιχηματικές εταιρίες έδιναν μόλις στο 1,45 να είναι η Έφη Αχτσιόγλου η επόμενη αρχηγός, ο Στέφανος Κασσελάκης με ένα εντυπωσιακό σπριντ τριών και κάτι εβδομάδων έκανε την ανατροπή στον α’ γύρο και θα πάει τώρα με σημαντικό προβάδισμα στο β’.

Οι μπουκ, μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τις κάλπες, αναγκάστηκαν να αποσύρουν τις αρχικές αποδόσεις καθώς ο Κασσελάκης έχει πλέον τον αέρα και την αύρα του νικητή. Την παράσταση νίκης με λίγα λόγια. Υπενθυμίζεται, ότι πριν τον πρώτο γύρο προσφέρονταν στο 2,90 για να αναδειχθεί νέος πρόεδρος του κόμματος. Τώρα όλα δείχνουν ότι είναι το απόλυτο φαβορί ενόψει του δευτέρου γύρου.

Ο Κασσελάκης συγκέντρωσε ένα ποσοστό λίγο πάνω από 45% την πρώτη Κυριακή, που μεταφράζεται σχεδόν σε 52.000 ψήφους. Αντίθετα, η Εφη Αχτσιόγλου, που θεωρητικά ως πολιτικό πρόσωπο εκφράζει πολύ καλύτερα την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, συγκέντρωσε περίπου 10.000 λιγότερες ψήφους, δηλαδή ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 36%. Το θετικό της υπόθεσης για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγάλη συμμετοχή, αφού ψήφισαν πάνω από 147.000 άτομα, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για συμμετοχή που δεν θα ξεπεράσει τις 55.000-60.000. Και όλα αυτά ενώ δεν προσήλθαν στην κάλπη περίπου 40.000 παλιά μέλη.

Σε κάθε περίπτωση, η μάχη στον β’ γύρο παραμένει ανοιχτή και φυσικά θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα κινηθεί η συμμετοχή τη δεύτερη Κυριακή και κυρίως πού θα κατευθυνθούν οι ψήφοι αυτών που επέλεξαν να στηρίξουν στον α’ γύρο τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Νίκο Παππά και Στέφανο Τζουμάκα. Και οι τρεις προαναφερθέντες πήραν σε απόλυτους αριθμούς πάνω από 20.000 σταυρούς, επομένως μπορεί να παίξουν ρυθμιστικό ρόλο τη δεύτερη Κυριακή.

Ήδη με την πρώτη του αντίδραση, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που έλαβε πάνω από 9.500 ψήφους, άφησε να εννοηθεί ότι θα στηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου στο β’ γύρο. Τα… μαχαίρια έβγαλε η Αχτσιόγλου, που μέχρι πρότινος είχε ακολουθήσει μία πολύ πιο ήπια τακτική, χωρίς αιχμές στους συνυποψήφιους της. Όλα λοιπόν δείχνουν πως οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν μέσα σε κλίμα πόλωσης. Ο Στέφανος Κασσελάκης κουβαλάει πλέον μαζί του το κύμα ανατροπής, ωστόσο στο κατά μέτωπο μπρα ντε φερ με την Έφη Αχτσιόγλου δεν είναι εξασφαλισμένη μαθηματικά η νίκη του. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένο πως θα περάσει σε μία νέα εποχή, όπου στο κόμμα θα υπάρχουν δύο ισχυρότατοι αντίρροποι πόλοι, με κίνδυνο ασφαλώς τη διάσπασή του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This