Η Μελίνα, ο Τσαρούχης και το επιτελικό κράτος

Must Read

 

Μία ανέκδοτη ιστορία που στρέφεται γύρω από μία συνομιλία που είχαν στα χρόνια της δικτατορίας η Μελίνα και ο Τσαρούχης αφηγήθηκε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Βασίλη Ανδρονόπουλου που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός. Σημειώνω πως ο κ. Ανδρονόπουλος, διετέλεσε διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού στο υπουργείο Προεδρίας και είναι κατά κοινή ομολογία ο πρύτανης της Δημόσιας Διοίκησης.

 

Το  βιβλίο του δε, αποτελεί ένα μακρύ οδοιπορικό της θητείας του μέσα στο κράτος. Επανέρχομαι στον πολύ ενδιαφέροντα διάλογο που εξιστόρησε ο κ. Παυλόπουλος. Λέει λοιπόν η αείμνηστη Μελίνα στον τεράστιο Τσαρούχη: “Αυτή η δικτατορία δεν θα τελειώσει ποτέ και δεν ξέρω πότε θα γυρίσουμε στην Ελλάδα”. Ο διάσημος ζωγράφος κοίταξε την ανήσυχη Μερκούρη και της είπε: “Μη φοβάσαι Μελίνα θα γλιτώσουμε απ’ αυτήν τη δικτατορία. Από τη δικτατορία των μετρίων δεν θα γλιτώσουμε ποτέ”.

 

Για τη σημειολογία, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε σ’ αυτήν την ιστορική συνομιλία των δύο κορυφαίων προσωπικοτήτων μιλώντας για το επιτελικό κράτος… Το επιτελικό κράτος το οποίο το είχε αποδομήσει κυριολεκτικά, σε μία παρέμβαση την οποία δεν θα μπορούσε να κάνει τόσο αριστοτεχνικά ολόκληρη η αντιπολίτευση ακόμα και εάν προσπαθούσε για εβδομάδες με σύσσωμο, το πνευματικό της δυναμικό.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This