Η φιλανθρωπία δεν παρέχει ασυλία

Must Read

ΟΙ ΦΟΒΕΡΕΣ αποκαλύψεις για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, που γίνονται με αφορμή το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές ∆ραστηριότητες, εμπεδώνουν την πεποίθηση μεγάλης μερίδας της κοινής γνώμης που θεωρεί ότι η φιλανθρωπία είναι μια μάσκα που φορούν διάφοροι απατεώνες.

Ο ΙΔΡΥΤΗΣ της «κοινωνικής κουζίνας» με την επωνυμία «Ο Aλλος Aνθρωπος» κατηγορείται ότι έπαιζε στον τζόγο τις δωρεές δεκάδων χιλιάδων καλοπροαίρετων και αφελών συμπολιτών μας και ότι χρησιμοποιούσε τον ανθρωπισμό ως μπίζνα. Το γεγονός ότι αυτή η «κοινωνική κουζίνα» δεν είχε επίσημη νομική μορφή και ότι κρατικοί παράγοντες ανέχονταν, αλλά και στήριζαν ποικιλοτρόπως μια ομάδα ατόμων που λειτουργούσαν χωρίς παραστατικά, χωρίς να δίνουν λογαριασμό, και μαγείρευαν στον δρόμο δίχως να ελέγχονται από τις υγειονομικές υπηρεσίες φανερώνει πόσο γελοίο και ανυπόληπτο έχει καταντήσει το κράτος τα τελευταία χρόνια.

ΕΝΩ οι μεροκαματιάρηδες και οι επαγγελματίες της εστίασης δέχονται πρόστιμα για το παραμικρό, οι πονηροί ανεπάγγελτοι αεριτζήδες βρίσκουν ασυλία και άφθονο εισόδημα με την «καλοσύνη» τους.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ το περιστατικό, ένα από τα πολλά που σχετίζονται με τη νεοταξική μόδα των ΜΚΟ, πρέπει να ευαισθητοποιήσει το κοινό που θέλει να βοηθήσει τον συνάνθρωπο ο οποίος βρίσκεται σε ανάγκη. Ο έλεγχος κάθε δομής που ζητά δωρεές πρέπει να γίνεται και από τους πολίτες, όχι μόνο από το κράτος.

ΠΑΝΤΩΣ, αξίζει να σημειωθεί ότι ο σημαντικότερος και μεγαλύτερος αρωγός των Ελλήνων είναι επίσημος, αποδίδει αναλυτικό λογαριασμό για τις οικονομικές δοσοληψίες του και έχει σώσει τον λαό μας σε πολύ δύσκολες στιγμές της Ιστορίας μας. Ο λόγος γίνεται για την Εκκλησία μας, τον οργανισμό που ίδρυσε ο Χριστός. Η Εκκλησία δέχεται συνεχώς επιθέσεις από τους δικαιωματιστές, αλλά πάνω σ’ αυτήν στηρίζεται η πατρίδα.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, η Εκκλησία προσφέρει φαγητό, στέγη, περίθαλψη και εκπαίδευση σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, και έχει δωρίσει στο ελληνικό κράτος το μεγαλύτερο μέρος της ακίνητης περιουσίας της. Το 1833 περιήλθε στο κράτος το 65% της τότε αγροτικής και αστικής ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας. Στη συνέχεια, το κράτος έλαβε από την Εκκλησία το 96% των ακινήτων που της είχαν απομείνει.

ΕΚΕΙ, αξίζει να δίνουμε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This