Δεν ανησυχεί ο Νετανιάχου για τη στάση του Μητσοτάκη

Τις κυρίαρχες χώρες υπολογίζει ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, όχι τα προτεκτοράτα

Must Read

Στο ευρύτερο παγκόσμιο σκηνικό, βρισκόμαστε εν αναμονή της απόφασης της τριμελούς επιτροπής δικαστών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ, ICC) για το αν τελικά θα εκδοθούν τα εντάλματα σύλληψης κατά Ισραηλινών και Παλαιστίνιων αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Αρκετές χώρες ήδη –και ευρωπαϊκές από σήμερα- έχουν δηλώσει τη θέση τους, ότι αν βγει το διεθνές ένταλμα σύλληψης, θα προχωρήσουν στην έκδοση του Ισραηλινού Πρωθυπουργού εφόσον εκείνος πατήσει το πόδι του στο έδαφός τους.

Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, οι οποίες έφτασαν στο σημείο να απειλούν με κυρώσεις το ΔΠΔ και τον Γενικό Εισαγγελέα του, Καρίμ Χαν, αν προχωρήσουν με τα εντάλματα!

Πάντως, για τη μόνη χώρα που δεν θα πρέπει να ανησυχεί ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, είναι η Ελλάδα.

Και αυτό γιατί δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πάρει θέση από μόνος του για τις εξελίξεις με το ΔΠΔ, αν πρώτα δεν πάρει εντολή από τα αφεντικά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Και όπως προαναφέραμε, η στάση της Ουάσιγκτον είναι ξεκάθαρη…

Ποια είναι η πικρή για τη χώρα μας διαπίστωση και στην περίπτωση του μεσανατολικού; Αυτή είναι η τεράστια διαφορά ανάμεσα σε κυρίαρχες χώρες, πατριώτες πολιτικούς  και προτεκτοράτα που στοχευμένα οδηγούνται από έξωθεν δυνάμεις στον εθνικό, οικονομικό και βιολογικό αφανισμό.

Άλλωστε, ο ρόλος τον Μητσοτάκηδων παραδοσιακά, ήταν η εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων σε βάρος του εθνικού συμφέροντος.

Μία ματιά στους ισολογισμούς των χωρών που παίρνουν κυρίαρχα αποφάσεις, σε αντιπαράθεση με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, αρκεί να σας πείσει.

Μόλις χθες παρουσιάζαμε σχετικά στοιχεία: Είμαστε η μόνη χώρα στην ΕΕ που οι καταθέσεις των πολιτών μειώνονται αντί να αυξάνονται.

Σύμφωνα με τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν, η Ελλάδα θα παραμείνει ουραγός και για τη διετία 2024-2025 (μείωση 1,5% και 1,3% αντίστοιχα), ενώ άλλη χώρα με αρνητικό ποσοστό αποταμίευσης και κατά τη φετινή χρονιά δεν αναμένεται να υπάρξει!

Και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη προβλέπεται βελτίωση, καθώς ο ρυθμός αποταμίευσης θα φτάσει στο 15,5% το 2024 σε επίπεδο Ευρωζώνης και στο 14,4% σε επίπεδο Ε.Ε. Ίδια εικόνα και για το 2025. Ενώ η αποταμίευση θα υποχωρεί στην Ελλάδα με ποσοστό 1,3%, στην Ευρωζώνη θα «τρέχει» με ρυθμό +15,1%.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This