Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Προανακριτική: Ραγδαίες εξελίξεις μετά την κατάθεση της Ελένης Τουλουπάκη

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Έντονη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί μεταξύ μελών της πλειοψηφίας της προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης κύριο Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, έπειτα από την διαρροή σημείων του υπομνήματος που κατέθεσε η Εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, κυρία Ελένη Τουλουπάκη. Ειδικότερα στις έγγραφες εξηγήσεις των 95 σελίδων προς τους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου που ελέγχουν τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis, η κ. Τουλουπάκη, συμπεριέλαβε περιγραφές πραγματικών περιστατικών που εάν επιβεβαιωθούν, θα προκαλέσουν πολιτικό σεισμό και όχι μόνο.

Ειδικά οι αναφορές της κυρίας Τουλουπάκη για εκβιασμό μαρτύρων από ισχυρά πρόσωπα πολιτικού ενδιαφέροντος, οι σχέσεις εισαγγελέα με υπόδικο για την υπόθεση, ο ρόλος συγκεκριμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης, είναι βέβαιον ότι θα προκαλέσει την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της δικαιοσύνης, ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στο σκάνδαλο Novartis. Με απρόβλεπτες μάλιστα προεκτάσεις.

Σε αυτό το κλίμα λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία της προανακριτικής θα αποφασίσει να μην καλέσει την κυρία Ελένη Τουλουπάκη να προσέλθει στην επιτροπή! Εάν αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, δεν θα καταπέσει μόνο το κατηγορητήριο κατά Παπαγγελοπούλου, αφού δεν θα υπάρχει φυσικός αυτουργός, αλλά συνιστά και μία έμμεση επιβεβαίωση των ισχυρισμών της κυρίας Τουλουπάκη.

Σε κάθε περίπτωση, ορισμένα μέλη της προανακριτικής αρχίζουν να αναθεωρούν την στάση τους.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ