Παρασκευή 25/6/2021

Ο Βασιλης Καρατζάς παραμένει ο πιο στενός άτυπος σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ίσως να είναι ο πιο έμπιστος άνθρωπος του πρωθυπουργού. Όχι μόνο τώρα, αλλά εδώ και δεκαετίες. Μία σχέση σφυρηλατημένη στο χρόνο, καθώς ο πατέρας του κυρίου Καρατζά, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, ήταν ο άνθρωπος που προσέλαβε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Εθνική Τράπεζα επί κυβερνήσεως Σημίτη.

Κάποιες φήμες που ήθελαν τις σχέσεις των δύο αντρών να πέρασαν δοκιμασία λόγω της μη επιλογής του Βασίλη Καρατζά στην θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος,, είναι ανυπόστατες. Αυτές οι σχέσεις είναι τόσο βαθιές και τόσο σφυρηλατημένες στο χρόνο που δεν διαρρηγνύονται. Άλλωστε, ο κύριος Καρατζάς παραμένει προνομιακός συνομιλητής του πρωθυπουργού, διότι είναι από τους λίγους που γνωρίζουν πολύ καλά και το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Τουρκίας. Άλλος ένας λόγος προκειμένου οι δύο άντρες να έχουν τόσο στενή συνεργασία.

Επί παραδείγματι, η εξαγορά της τουρκικής Finansbank αποτέλεσε τη μεγαλύτερη εξαγορά που έχει πραγματοποιήσει στην ιστορία της η Εθνική Τράπεζα. Μία συμφωνία που μπορεί να μην την πρόλαβε ο αείμνηστος Θόδωρος Καρατζάς, ήταν όμως απόρροια της στρατηγικής του για περιφερειακή επέκταση της τράπεζας. Δεν την πρόλαβε ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που είχε εκλεγεί βουλευτής από το 2004. Την γνωρίζε όμως καλά.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ