Δευτέρα 17/5/2021

Παπαγγελόπουλος χειμαρρώδης στην πρεμιέρα της μαραθώνιας κατάθεσής του: «Θέλετε να στραγγαλίσετε την αλήθεια»!

Χειμαρρώδης, με διάθεση για αποκαλύψεις και λάβρος κατά όσων μεθοδεύουν την ποινική του δίωξη υπήρξε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στην πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης κατάθεσής του στην Προανακριτική, όπου έδωσε ένα μόνο πρώτο δείγμα γραφής για τι θα ακολουθήσει, κατά τη διάρκεια της εξέτασής του.

Περνώντας στην αντεπίθεση, μετά την πολύμηνη εκστρατεία κατασυκοφάντησής του, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης απέδειξε ότι έχει αποφασίσει να μην αφήσει σε χλωρό κλαρί τους κατηγόρους του και να απαντήσει αναλυτικά σε όλους τους ανυπόστατους και παραπλανητικούς ισχυρισμούς τους!

Άλλωστε, από την πρώτη κιόλας ημέρα της μαραθώνιας κατάθεσής του, άρχισε να δίνει συγκεκριμένα ονόματα, καθώς, μεταξύ άλλων, κατέθεσε πως «αφού μιλάμε αυτές τις ημέρες για την Παλαιά Διαθήκη και τον Μωυσή, ας δούμε και τους προφήτες Κουρτάκη, Κουσουλό και Μητρόπουλο. Πώς ήξεραν τι θα γίνει και είχαν προαναγγείλει τις εξελίξεις στην Προανακριτική; Μάλλον τελικά έχουμε και προφήτες»…

Δικογραφία 200.000 σελίδων

Την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε ότι η δίωξή του είναι προαποφασισμένη, όπως προαναγγέλλει μερίδα του Τύπου, επισημαίνοντας ότι δεν είχε καν χρόνο να μελετήσει την ογκωδέστατη δικογραφία των 200.000 σελίδων.

Έκανε, μάλιστα, λόγο για συνεχείς καταστρατηγήσεις του νόμου και των δικαιωμάτων του, κατηγορώντας την πλειοψηφία ότι επιχειρεί συγκάλυψη σκανδάλων, φίμωση ουσιωδών μαρτύρων καθώς και του Τύπου. «Από την ενώπιόν σας διαδικασία αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο Ρασπούτιν υπήρχε μόνο στη διεστραμμένη σκέψη της κυρίας Ράικου», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος σημείωσε -αποδεικνύοντας ότι δεν έχει χάσει το χιούμορ του- πως το μόνο αδίκημα που εντοπίστηκε εις βάρος του είναι η… ζωοκλοπή!

«Η Ελένη Ράικου, η Γεωργία Τσατάνη και οι λοιποί κατήγοροί μου πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως στα αδικήματα θα έπρεπε να προστεθεί εκείνο της ρύπανσης του περιβάλλοντος, καθώς υπήρξαν «τόσες βρομιές και ακαθαρσίες» σε βάρος του!

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός κατηγόρησε τη Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛ. ότι επιθυμούν να στραγγαλίσουν την αλήθεια, ξεκαθαρίζοντας ότι η κατάθεση του Ισραηλινού επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή λήφθηκε παράνομα, καθώς ήταν άσχετη με την υπό διερεύνηση υπόθεση, κάτι το οποίο άλλωστε υποστήριξε και το ίδιο το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Αντώνη Σαμαρά

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επέμεινε δε να κληθούν να καταθέσουν οι Ιωάννης Φιλιππάκης, Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου, ξεκαθαρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν απαγορεύεται η κλήση τους ως μάρτυρες. Ακόμη μία φορά, μάλιστα, ζήτησε την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ επέμεινε και στην κλήση βασικών μαρτύρων, όπως οι εισαγγελείς Ζαγοραίος και Καλούδης που έχουν ασχοληθεί με τη «λίστα Λαγκάρντ».

Η πλειοψηφία ωστόσο -ακόμη μια φορά- αγρόν ηγόρασε, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει καμία διάθεση διερεύνησης της υπόθεσης. Αίσθηση, μάλιστα, προκάλεσε το γεγονός ότι η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛ. είδαν «απειλές» πίσω από τα λόγια του κ. Παπαγγελόπουλου, ο οποίος, απλώς κατήγγειλε ότι τον εξαντλούν βιολογικά και πως, λόγω της ηλικίας του, καταπονείται και δεν μπορεί να εγγυηθεί αν, στην περίπτωση που πάθει κάτι, η οικογένεια του στραφεί εναντίον τους.

«Γαλάζιες» πηγές, ωστόσο, υποστήριξαν για τον υπουργό ότι «εκτοξεύει άμεσες κι έμμεσες απειλές κατά πάντων, δίχως όμως στοιχεία. “Άσφαιρη” η πρώτη ημέρα και χαμένη σε έναν ανούσιο βερμπαλισμό».

Καμία κατανόηση

Όσο για το Κίνημα Αλλαγής, κύκλοι του κόμματος σχολίαζαν πως «κατανόηση για έναν πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη κι όταν παραληρεί, γιατί εξετάζεται ως ύποπτος για κακουργήματα και πλημμελήματα. Καμία κατανόηση, όμως, όταν απειλεί. Κατάντια!»

Την ίδια ώρα, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και η μικροπολιτικής στόχευσης επιλογή των γνωστών στελεχών της Ν.Δ. να διαρρεύσουν ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος «καταρρίπτει τον μύθο του καραμανλικού και νεοδημοκράτη», καθώς, σύμφωνα με τη Ν.Δ., κατέθεσε πως «εγώ δεν ήμουν άνθρωπος του Καραμανλή. Ήμουν άνθρωπος της πατρίδας. Δεν ήμουν Νέα Δημοκρατία».

Σημειωτέον, χθες ο κ. Παπαγγελόπουλος έδωσε μία πρώτη, μικρή γεύση, καθώς η κατάθεσή του συνεχίζεται σήμερα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ