Τετάρτη 16/6/2021

Σοβαρή καταγγελία από τον Νίκο Βούτση: Εμπλοκή βουλευτή σε προσπάθεια «ξεπλύματος» μέσα στη Βουλή!

Ξέπλυμα χρήματος μέσα στο Κοινοβούλιο με εμπλοκή βουλευτή υποστηρίζει ότι απέτρεψε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Επρόκειτο για το κυλικείο και τα εστιατόρια της Βουλής και για έναν διαγωνισμό, ο οποίος «έτρεχε», όπως αποκάλυψε «και ευτυχώς μας ετέθη υπόψη μία πολύ προβληματική συνομιλία ενός βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. με ανθρώπους οι οποίοι ήθελαν να μπουν προφανώς για να νομιμοποιήσουν τα χρήματά τους μέσα στα εστιατόρια και στο κυλικείο της Βουλής, πράγμα το οποίο αποτρέψαμε απολύτως και εξελίχθηκε ο διαγωνισμός άριστα».

Στο ερώτημα εάν ενημερώθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το περιστατικό που αφορούσε τον βουλευτή του, ο κ. Βούτσης πρόσθεσε: «Έγιναν όλα τα δέοντα για να αποτραπεί η είσοδος στη Βουλή ανθρώπων οι οποίοι ήταν πάρα πολύ προβληματικοί ως προς τα οικονομικά και όχι μόνο δεδομένα. Η ενημέρωση του πρωθυπουργού ήταν άμεση ως προς το ζήτημα αυτό, πάντα είχαμε ανοιχτή επαφή, κανένα άλλο στοιχείο αυτών των ζητημάτων που τώρα βγαίνουν στη δημοσιότητα δεν είχα εγώ και δεν θα μπορούσε να ήταν σε γνώση μου γιατί θα ήταν ζήτημα δημοκρατίας εάν είναι ενήμερος για ζητήματα που δεν αφορούσαν πολύ στενά τη Βουλή. Δεν είχα αρμοδιότητα ως πρόεδρος της Βουλής να τεθεί υπόψη μου, όπως έχει κυκλοφορήσει, είτε το σύνολο της δικογραφίας της υπόθεσης είτε και αυτό που αναφέρεται ως 70 σελίδων ενημερωτικό σημείωμα. Δεν θα είχα δικαίωμα να έχω αυτά τα στοιχεία γιατί ήμουν πρόεδρος της Βουλής».

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών που αφορούν τον Νίκο Παππά και στο αν αυτές πλήττουν το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε υπαινικτικά ότι η εξουσία διαμορφώνει και φαινόμενα τα οποία είναι προβληματικά. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι στο μεγάλο κάδρο δεν υπάρχει κανείς που να έχει θέσει εν αμφιβόλω πώς διαχειρίστηκαν το οικονομικό επιτελείο και άλλοι υπουργοί τα οικονομικά θέματα της χώρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ