Η προεδρος κ. Σακελλαροπούλου, το ΙΕΚ Σημίτη και οι ντροπιαστικοί τεμενάδες στους Αμερικανούς

Must Read

Σε άλλη μία απαράδεκτη, ανιστόρητη (και υποτιμητική για το θεσμικό της ρόλο) ανάρτηση προέβη η πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου.

Έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό μήνυμα στα αγγλικά για την αμερικανική ημέρα ανεξαρτησίας. Χαρακτηρίζοντας την μάλιστα ως έμπνευση για την ελληνική επανάσταση του 1821!

Φυσικά δεν μπορεί ουδείς να σχολιάσει σοβαρά αυτά που έγραψε η κυρία Σακελλαρόπουλου. Ούτε από ιστορικής, ούτε από θεσμικής απόψεως. Καθώς, δεν θυμόμαστε άλλον έλληνα πρόεδρο της Δημοκρατίας να έχει βγάλει ανακοίνωση στα αγγλικά και μάλιστα για την ημέρα ανεξαρτησίας των…ΗΠΑ! Να υποβιβάζει τον ρόλο της γαλλικής επανάστασης, που επηρέασε πολύ περισσότερο την ελληνική εθνεγερσία, η οποία φυσικά δεν είχε καμία σχέση με την αμερικανική διακήρυξη ανεξαρτησίας. Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε στο ιστορικό κομμάτι.

 

Και λέμε ότι δεν χρειάζεται, διότι η κυρία Σακελλαρόπουλου δεν έγραψε το μήνυμα προς υπεράσπισή κάποια ιστορικής αλήθειας ή της εθνικής μας αξιοπρέπειας, αλλά για να αποδείξει πως είναι γνήσια συνεχιστής του ΙΕΚ Σημίτη, και του «ευχαριστούμε την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών». Ελπίζουμε μόνο να μην τις ευχαριστεί για την θέση που κατέχει την παρούσα στιγμή. Θα είναι εξαιρετικά υποτιμητικό για την θέση, να έχει δίκιο η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τους ισχυρισμούς της για τον ρόλο της νυν προέδρου και την τελευταία απόφαση που εξέδωσε στην προγενέστερη θέση της. Στις 24/12/2019, όταν άφηνε σοβαρές αιχμές για τον ρόλο της τότε προέδρου του ΣτΕ, ισχυρισμούς που αποδείχτηκαν «προφητικοί».

 

Αναλυτικά, η πλήρης δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου είχε ως εξής:

 

«Μετά την έκδοση χθες, 23/12/2019, της προσωρινής διαταγής που αναστέλλει την έκδοση του Αλεξάντερ Βίννικ, σήμερα σημειώθηκε το πρώτο κρούσμα παρέμβασης στην διαδικασία από την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Αναλυτικά, η πλήρης δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου έχει ως εξής:

«Μετά την έκδοση χθες, 23/12/2019, της προσωρινής διαταγής που αναστέλλει την έκδοση του Αλεξάντερ Βίννικ, σήμερα σημειώθηκε το πρώτο κρούσμα παρέμβασης στην διαδικασία από την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνήγορος υπεράσπισης του Αλεξάντερ Βίννικ, αντέδρασε αμέσως, κάνοντας την εξής δήλωση:

Χθες δήλωσα ότι ο Αλεξάντερ Βίννικ έχει απέναντί του “μηχανισμούς που αναμένεται τώρα να κινητοποιηθούν υπόγεια και φανερά για να ανατρέψουν τη δικαστική απόφαση” αναστολής εκτέλεσης της έκδοσής του.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στην προσωρινή διαταγή αναστολής της έκδοσης και ένα “αόρατο-ορατό” χέρι αφαίρεσε την υπόθεση από το αρμόδιο Δ´ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, διέγραψε την υπόθεση από το πινάκιο της ορισθείσας δικασίμου της 24/3/2020 και την προσδιόρισε εσπευσμένα ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις 10 Ιανουαρίου 2020, συντέμνοντας τις προθεσμίες και αλλάζοντας τον Εισηγητή της υποθέσεως, που είχε ήδη ορισθεί.

Το “αόρατο-ορατό” χέρι ανήκει στην Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, απασχολήθηκε με αυτό.

Υπενθυμίζω ότι στις 7/1/2020 ο πρωθυπουργός επισκέπτεται τον Λευκό Οίκο.

Και ότι το όνομα της κας Σακελλαροπούλου ακούγεται μεταξύ των πιθανών προτεινομένων για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο αγώνας του Αλεξάντερ για το δίκαιο και το δίκιο συνεχίζεται. Είναι ένας άνισος αγώνας, που θα δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να τον κερδίσουμε.

Υπερασπιζόμαστε όχι μόνο τον Αλεξάντερ, αλλά και την Ανεξαρτησία της χώρας μας και την Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This