13-8-2020

Θα δώσετε κύριε Βρούτση στους συνταξιούχους τα αναδρομικά που δικαιούνται για να γλιτώσουν τα δικαστικά έξοδα;

Μετά την απόφαση του ΣτΕ για την απονομή των αναδρομικών της περιόδου των 11 μηνών, από τον Ιούλιο του 2015 ως τον Μάιο του 2016 στους συνταξιούχους που είχαν προσφύγει ως το 2015, πολλές είναι οι φωνές που ζητούν νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση, ώστε να δοθούν τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους.

Δείτε επίσης: Δικαίωση των συνταξιούχων από το ΣτΕ για τα αναδρομικά του 11μήνου (Ιούνιος 2015- Μάιος 2016)

Μάλιστα, η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αφού μίλησε για επιβεβαίωση της αντισυνταγματικότητας των περικοπών στις συντάξεις που είχε επιβάλει ο Γιάννης Βρούτσης ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, τον κάλεσε να δώσει τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους και να μην τους αναγκάσει σε δικαστικά έξοδα για να πάρουν αυτό που δικαιούνται.

«Είναι αδιανόητο να αναγκάσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε δικαστικά έξοδα για να πάρουν αυτό που έχει κριθεί ότι δικαιούνται», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια… συχνότητα και το ΚΙΝΑΛ

Παρέμβαση της κυβέρνησης για το ίδιο θέμα ζητά και το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο χαρακτηρίζει την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για το 11μηνο «περιοριστική ως προς το χρονικό εύρος» και τονίζει πως έπρεπε να επεκταθεί ως την ημερομηνία εφαρμογής του επανυπολογισμού των συντάξεων (1/1/2019). Είναι επίσης «περιοριστική και ως προς τους δικαιούχους, αφού αποδίδονται μόνο σε όσους έχουν καταθέσει δικαστικές προσφυγές».

Μάλιστα, το ΚΙΝΑΛ προσθέτει πως η επέκταση της απονομής των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους θα είναι «μέτρο δικαίου» και θα τους προστατεύσει από την οικονομική εξάντληση.


ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ