Η ανακοίνωση Τσίπρα που σηματοδοτεί τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε Λαϊκό Πατριωτικό Κίνημα

Must Read

Η ανακοίνωση που ανάρτησε ο Αλέξης Τσίπρας στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook για τον Δεκαπενταύγουστο, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, ειδικότερα στο εσωκομματικό μέτωπο. Είναι η πρώτη φορά που αριστερός πολιτικός εκδίδει επίσημη ανακοίνωση με τόσο θερμά λόγια για μία μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας.

 

Ενδεικτικός είναι ο τρόπος με τον οποίον ξεκινά η ανακοίνωση:

 

“Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Την Aνύμφευτη Nύμφη, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, τη Γιάτρισσα, τη Θαλασσινή, την Παρηγορήτρα. Τη Μάνα που προστατεύει τους αδύναμους και σκέπει τους αδικημένους. Που συγχωρεί και δεν τιμωρεί, και το όνομά της βρίσκεται στα χείλη όσων αισθάνονται ότι έχουν την ανάγκη της»

 

Μία εισαγωγή που πραγματικά μιλά στην ψυχή των ελλήνων, δεν ξέρουμε όμως εάν έχει και την ίδια απήχηση στους «σκληρούς« του κόμματος, τους υπέρμαχους της «ιδεολογικής καθαρότητας» της αριστεράς. Μία «αριστερά» φυσικά που έχει γίνει λάστιχο, αφού ζούμε το αμίμητο, να δηλώνουν «αριστεροί» από τον Βαρουφάκη, έως τον Κουτσούμπα και τον Κώστα Σημίτη. Από τους πραγματικούς αντιστασιακούς, έως τους υμνητές του σύγχρονου Ράιχ και του Σόρος, η Αριστερά έχει καταντήσει φερετζές του κάθε πικραμένου.

 

Αυτές οι ασκήσεις λοιπόν ιδεολογικής καθαρότητας δεν έχουν καμιά απήχηση στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Άλλωστε και τα μεγάλα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα, πρωταγωνιστές των οποίων θεωρούνται ήρωες για την αριστερά, δεν είχαν καμία σχέση με τους πολιτικούς χιλιαστές, τους «ιδεολογικά αμόλυντους», που στην πραγματικότητα είναι αμπελοφιλόσοφοι, επαγγελματίες της πολιτικής, άχρηστοι για τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας. Και φυσικά χωρίς κανένα λόγο ύπαρξης στην σημερινή Ελλάδα της κρίσης.

 

Το newsbreak.gr είναι σε θέση να γνωρίζει πως η μετατροπή του ΣυΡιζΑ σε λαϊκό πατριωτικό κίνημα ήταν στην σκέψη του Αλέξη Τσίπρα εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Άλλωστε πολλές από τις επιτυχίες της προηγούμενης κυβέρνησης, ήταν όσα έγιναν από τους πολιτικούς προερχόμενους από την λεγόμενη «λαϊκή δεξιά». Ο Πάνος Καμμένος, ο πιο επιτυχημένος υπουργός άμυνας των τελευταίων δεκαετιών. Η Έλενα Κουντουρά, η πιο επιτυχημένη υπουργός τουρισμού της μεταπολίτευσης. Οι αγρότες πίνουν ακόμα νερό στο όνομα του Βασίλη Κόκκαλη. Η Μαρία – Κόλλια Τσαρουχά, ένα υπόδειγμα ηθικής στην πολιτική. Ο Τέρενς Κουίκ, που ξύπνησε τον «κοιμώμενο γίγαντα«, αναξιοποίητο τόσα χρόνια, την ελληνική ομογένεια. Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που έχει γίνει σημαία αντίστασης απέναντι στην διαφθορά, την διαπλοκή, όλη την σήψη που οδήγησε την Ελλάδα στην κρίση και την απαξίωση.

 

Φαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρει τις αποφάσεις του. Η σημερινή ανακοίνωση είναι ενδεικτική των προθέσεων του. Απευθύνεται στην πίστη και τον πατριωτισμό των ελλήνων, με έναν τρόπο που φαίνεται ειλικρινής. Η συνέχεια θα δείξει πόσοι από τον σημερινό ΣυΡιζΑ θα ακολουθήσουν το δρόμο του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This