Ο Μηταράκης παρήγγειλε με απευθείας ανάθεση 10.000 μάσκες με κόστος 1,59 ευρώ η μια

Must Read

Προκαλεί σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τους πολίτες ο Νότης Μηταράκης. Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αποφάσισε να αγοράσει 10.000 μάσκες με τη μέθοδο της απευθείας ανάθεσης, με το τελικό κόστος να είναι 1,59 ευρώ ανά μάσκα!

Ποσό πολλαπλάσιο από το κανονικό, δεδομένου ότι στα περισσότερα καταστήματα λιανικής οι τιμές των μασκών έχουν πέσει λόγω της υπερπροσφοράς στα 0,4 και 0,5 ευρώ έκαστη. Και προφανώς δεν είναι δικαιολογία ότι η δαπάνη χρηματοδοτείται από δράση του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενταξης από την Ε.Ε., διότι και τα ευρωπαϊκά χρήματα είναι χρήματα που βγαίνουν από τις τσέπες των πολιτών.

Η δαπάνη για τις 10.000 μάσκες είναι συνολικά 15.900 ευρώ με ΦΠΑ και ανάδοχος είναι η εταιρία Αφοί Μαρώση Ο.Ε. Οι μάσκες είναι ελληνικής κατασκευής, υφασμάτινες (βαμβακερές), επαναχρησιμοποιούμενες και θα έχουν λογότυπο της Υπηρεσίας Ασύλου. Προφανώς μια μικρή επιβάρυνση προκύπτει από την εκτύπωση του συγκεκριμένου λογότυπου, ωστόσο μέχρι τον τριπλασιασμό της τιμής της μάσκας η απόσταση είναι πολύ μεγάλη και ευλόγως προκαλεί ερωτήματα.

Τα υπό προμήθεια είδη, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του γ.γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλου Γεωργιάδη, θα πρέπει να έχουν παραδοθεί τμηματικά εντός διμήνου από την υπογραφή της σύμβασης στην Υπηρεσία Ασύλου, σε χώρο που θα υποδειχθεί από τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ασύλου, εντός Αττικής. Η πληρωμή θα γίνει βάσει τιμολογίου επί πιστώσει στο όνομα της εταιρίας ΑΦΟΙ ΜΑΡΩΣΗ Ο.Ε. Την ανάδοχο θα βαρύνουν όλες οι νόμιμες κρατήσεις και η παραλαβή των υπό προμήθεια υφασμάτινων μασκών προσώπου θα βεβαιωθεί με πρωτόκολλο παραλαβής από την αρμόδια επιτροπή που συστήνεται για τον σκοπό αυτό.

Το ζήτημα που ανακύπτει είναι αν ήταν ανάγκη να γίνει αυτή η απευθείας ανάθεση και μάλιστα με τόσο υψηλό ποσό ανά μάσκα, καθώς και με ποιο γνώμονα ορίστηκε η ανάδοχος. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο υπουργείο χρησιμοποιεί τη μέθοδο της απευθείας ανάθεσης, αφού και σε άλλες περιπτώσεις έχει ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία. Αν μη τι άλλο, απαιτούνται εξηγήσεις.

Πηγή: Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This